22 Φεβ 2020

Υγεία - Οδηγίες προς διοικητές νοσοκομείων από τον υπουργό Β. Κικίλια

Ευρεία σύσκεψη στο κτήριο της οδού Αριστοτέλους 17, όπου στεγάζεται το υπουργείο Υγείας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, όπου παρέστησαν όλοι οι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Μετά από πρόσκληση του υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά προκειμένου να λάβουν οδηγίες για το πώς θα χειριστούν κρίσιμα ζητήματα των νοσοκομείων τους. Μεταξύ αυτών και ο κοινός διοικητής των νοσοκομείων Σάμου και Ικαρίας κ. Νίκος Στεφανής.


Οι συστάσεις ήταν να δίνεται προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση των ασθενών ώστε να μην ταλαιπωρούνται σε ατελείωτες αναμονές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για να αυξηθεί ο βαθμός ικανοποίησης των ασθενών.

Εξάλλου ο υπ. Υγείας έχει δηλώσει κατ' επανάληψη πως “οι νέοι διοικητές θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο, πάνω σε συγκεκριμένα θέματα απόδοσης που έχουμε ορίσει και στην περίπτωση που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους θα απολύονται αυτοδίκαια, χωρίς αποζημίωση”.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλη τη θητεία τους, οι διοικητές των νοσοκομείων οφείλουν να υποβάλλουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών μετά το τέλος κάθε ημερολογιακού τριμήνου το σύνολο των δεδομένων που αφορούν τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί με τον διοικητή της ΥΠΕ μέσω του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Υγείας προς απόδειξη της επίτευξης της ορισθείσας στοχοθεσίας.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Σάμου, κ. Νίκος Στεφανής, πρώτος από αριστερά στη δεύτερη σειρά (Στην 1η σειρά οι διοικητές και υποδιοικητές των ΥΠΕ)

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός τόνισε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη στήριξη στα νοσοκομεία Σάμου, Χίου και Λέσβου λόγω του βάρους που έχουν επωμισθεί με το μεταναστευτικό.

Τις 2 προηγούμενες ημέρες, την Τρίτη 18 και την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, διεξήχθη 2ήμερο σεμινάριο που αφορούσε τους διοικητές των νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων.


Με στοιχεία από το healthreport.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required