11 Μαρ 2020

Μέτρα κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο δήμος Ανατολικής Σάμου

Τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό ενισχύει ο δήμος Ανατολικής Σάμου, ο οποίος αναστέλλει για 14 ημέρες τη λειτουργία στις παιδικές χαρές, στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στις αίθουσες εκδηλώσεων του δήμου και των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Επιπλέον, ενισχύονται οι υπηρεσίες καθαρισμού του Δημοτικού Γηροκομείου Σάμου Ίδρυμα «Ντάελ», του Δημαρχιακού Μεγάρου Σάμου και Δημοτικού Κτιρίου Πυθαγορείου και καλεί τους πολίτες να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του Δήμου  αποκλειστικά για υποθέσεις που επείγουν ή έχουν πιεστικές ημερομηνίες διεκπεραίωσης.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με πλήρες αίσθημα ευθύνης για τη διαφύλαξη της υγείας όλων των πολιτών, ανακοινώνει ότι ενισχύει τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ιού COVID-19 (κορωνοϊός). Τα μέτρα αφορούν στις δημοτικές δομές, στις οποίες συγκεντρώνονται μαθητές, μαθήτριες ή διεξάγονται μαθήματα και προπονήσεις.

Έτσι, μετά τις ανακοινώσεις των Υπουργών Υγείας και Παιδείας, ο Δήμος ανακοινώνει ότι αναστέλλεται για 14 ημέρες η λειτουργία σε:

– Όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου,

– Όλες τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις σε κλειστό χώρο όπου φιλοξενούνται προπονήσεις και αγώνες,

– Όλες τις αίθουσες εκδηλώσεων του Δήμου σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Επίσης, από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έως και τις 24 Μαρτίου 2020 ενισχύονται οι υπηρεσίες καθαρισμού του Δημοτικού Γηροκομείου Σάμου Ίδρυμα «Ντάελ», όπως και στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου και Δημοτικό Κτίριο Πυθαγορείου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ανασταλεί για έναν μήνα η λειτουργία των ΚΑΠΗ του Δήμου Ανατολικής Σάμου μέχρι τις 03 Απριλίου 2020.

Τέλος, παρακαλούνται οι δημότες και οι συναλλασσόμενοι με τον Δήμο για λόγους προφύλαξης από τον κορωνοϊό, να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Σάμου αποκλειστικά για υποθέσεις που επείγουν ή έχουν πιεστικές ημερομηνίες διεκπεραίωσης.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου συστήνει ψυχραιμία, ορθολογισμό των ενεργειών, αυτοπειθαρχία, πιστή τήρηση και εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης που ανακοίνωσαν ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας.

Τα μέτρα αυτά, οι δυνατότητες επικοινωνίας και κάθε άλλη πληροφόρηση, βρίσκονται διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες σε ειδικό πλαίσιο στην ιστοσελίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου www.islandofsamos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required