24 Μαρ 2020

Στεφανάδης για κορωνοϊό και προσφυγικό - Στο ακραίο σενάριο να έχουμε εκατοντάδες νοσούντες θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα

Για τον κίνδυνο που διατρέχουν κάτοικοι και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου μίλησε στο kontra24 o βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

«Ο κόσμος φοβάται το εφιαλτικό σενάριο, μήπως επεκταθεί και στα ΚΥΤ και τότε θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Οι υποδομές υγείας και η δυνατότητα να υποδεχτούμε βαριά κρούσματα είναι ανύπαρκτη. Στο νοσοκομείο της Σάμου οι κλίνες στη ΜΕΘ είναι τέσσερις. Δεν είναι μόνο πρόβλημα της Σάμου, αλλά όλης της νησιωτικής Ελλάδας», είπε ο βουλευτής Σάμου.

Όσον αφορά τα τεστ που διενεργούνται είπε πως στέλνονται στην Αθήνα και γίνονται επιλεγμένα σε περιστατικά που υπάρχει κλινική υπόνοια πως έχουν κορωνοϊό.

Επιπλέον, ο κ. Στεφανάδης αναφέρθηκε στον προσφυγικό πληθυσμό. «Σε ένα χώρο φιλοξενούνται 8.000 και πλέον σε συνθήκες συνωστισμού και κακές υγειονομικές συνθήκες. Αυτό και μόνο προκαλεί δέος στη δυσμενή περίπτωση που εμφανιστεί ο κορωνοϊός. Είναι πρόβλημα. Στο ακραίο σενάριο να έχουμε εκατοντάδες νοσούντες θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Ως γιατρός μπορώ να πω πως η πορεία των πραγμάτων και τα μοντέλα των λοιμωξιολόγων δείχνουν πως τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων και θα είναι όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στην περιφέρεια. Αυτό είναι αναμενόμενο».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required