23 Μαρ 2020

Γ. Κολλάρος - Η Πολιτεία να δώσει λύση

Λύση στο θέμα της λήψης επιδόματος των μεταναστών, το οποίο λαμβάνουν από τα ΑΤΜ, ζητά ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου και αναφέρει πως τα μέτρα απαγόρευσης, συναθροίσεων ατόμων δεν μπορεί να ισχύουν μόνο για τους γηγενείς αλλά γενικά για όλους, τονίζοντας πως εν μέσω πανδημίας οι μετανάστες θα συνωστισθούν έξω από τις τράπεζες.

Ο κ. Κολλάρος αναφέρει:

«Εντός των ημερών θα πληρωθούν οι μετανάστες και αναγκαστικά θα κατακλύσουν κατά ομάδες τα ΑΤΜ των τραπεζών στην πόλη της Σάμου.

Με επιστολή μου στον υπουργό Μετανάστευσης, στις 12/1/2020, αλλά και στις δύο μας συναντήσεις στο Δημαρχείο στις πρόσφατες επισκέψεις του εξέθεσα τους προβληματισμούς μου , του πρότεινα λύσεις, αλλά και τα μέτρα που πρέπει το Υπουργείο να λάβει, τα οποία θα ελαχιστοποιούσαν τις συνέπειες από το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Του είπα να μη χορηγούνται κάρτες ανάληψης μετρητών για τους μετανάστες, αλλά μόνο κάρτα αγορών που να ισχύει για αγορά τροφίμων και φαρμάκων όπως π.χ πράττει εδώ και χρόνια η Γαλλία.

Το γεγονός ότι οι τράπεζες θα απολέσουν την προμήθεια, δεν θα πρέπει να σταθεί εμπόδιο για μια τέτοια απόφαση. Έτσι, με την ανοχή της Πολιτείας , τις πράξεις και φυσικά τις παραλείψεις της στη διαχείριση του προσφυγικού κινδυνεύουμε εν μέσω πανδημίας, αφού είναι βέβαιο ότι προκειμένου να εισπράξουν το "μισθό" τους θα συνωστίζονται στα ΑΤΜ.

Θα πρέπει λοιπόν η συντεταγμένη πολιτεία δια των αρμοδίων οργάνων της να βρει λύσεις στα θέματα αυτά διότι τα μέτρα απαγόρευσης, συναθροίσεων και συνωστισμού ατόμων δεν μπορεί να ισχύουν μόνο για τους γηγενείς αλλά γενικά για όλους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required