31 Μαρ 2020

Αδελφότητα Σαμίων Αθηνών: «Το νησί μας να το προστατέψουμε, μένοντας σπίτια μας στον τόπο που ζούμε τώρα»

«Το νησί μας να το προστατέψουμε, μένοντας σπίτια μας στον τόπο που ζούμε τώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αδελφότητα Σαμίων Αθηνών και τονίζει πως θα πρέπει τηρηθεί το μέτρο του αυτοπεριορισμού των 14 ημερών, σε περίπτωση που η μετακίνηση είναι αναγκαία.


Η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί Σαμιώτες της διασποράς, φίλοι και μέλη της Αδελφότητας Σαμίων,

Απευθυνόμαστε σε εσάς αυτή την δύσκολη χρονική περίοδο για την Χώρα αλλά και για ολόκληρο τον Πλανήτη. Η πανδημία εξαιτίας του νέου ιού COVID-19 και η ταχύτητα της εξάπλωσής του μας φέρνει νέα δεδομένα ειδικά ως προς τις υποχρεώσεις για το άτομό μας, την οικογένεια αλλά και το κοινωνικό σύνολο.

Θα επαναλάβουμε το ότι μέσα από την ιστορία μάθαμε πως οι επιδημίες αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τις σωστές συνθήκες υγιεινής, την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική πειθαρχεία, την αρωγή και την στήριξη των αδυνάμων και ευάλωτων. Θεωρούμε δεδομένο ότι όλων μας η συμπεριφορά της κάθε μιας και του καθένα μας χωριστά, συνάδει με τις οδηγίες που η Ελληνική πολιτεία μέχρι τώρα έχει εκδώσει και καθημερινά, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, εκδίδει.

Σε αυτό το σημείο όμως θέλουμε να επισημάνουμε την πρώτιστη ανάγκη σε όλες και σε όλους που είμαστε μακριά από το νησί μας να το προστατέψουμε, μένοντας σπίτια μας  τον τόπο που ζούμε τώρα.

Διαπιστώθηκε το τελευταίο διάστημα μετακίνηση ιδιοκτητών κατοικιών, Σαμίων από πολλές περιοχές της χώρας, όπως και από άλλες χώρες αλλά και Σαμίων που είχαν προγραμματισμένες δραστηριότητες εκτός του νησιού να μετακινούνται προς το νησί μας.

Διαπιστώσαμε ότι πάρα πολλοί από τις/ τους μετακινούμενες/ους έχουν παραμείνει στα σπίτια τους, για το ιατρικά προτεινόμενο διάστημα των 14 ημερών. Να ευχαριστήσουμε όλες και όλους αυτούς που έθεσαν τους εαυτούς τους ως εν δυνάμει θετικούς στον κορονοϊό Χρειάζεται όμως να ξαναπούμε ότι για να προστατέψουμε το νησί μας ας μείνουμε σπίτια μας στον τόπο διαμονής μας.
Μην μετακινείστε στο νησί ή στα άλλα δύο νησιά του νομού.

Αν είναι αναγκαία η μετακίνηση σας ας κρατηθούν οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Πάνω από όλα όμως ας κρατηθεί το μέτρο του αυτοπεριορισμού των 14 ημερών στο σπίτι ως εν δυνάμει θετικές /οί στον ιό. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο χρειάζεται πάνω απ’ όλα ψυχραιμία, χρειάζεται υπομονή. Χρειάζεται να θυμόμαστε ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή μένουμε σπίτι μας και ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής και ατομικής προστασίας όταν ερχόμαστε σε επαφή με συμπολίτες μας αλλά και όταν μπαίνουμε σπίτι μας μετά από εξωτερικές δουλειές.

Η περίοδος θα είναι παρατεταμένη και εμείς χρειάζεται να είμαστε σε εγρήγορση με στόχο να βγούμε νικητές από αυτή την δοκιμασία με τις λιγότερες απώλειες.

Η σκέψη όλων μας είναι στις Σαμιώτισες και στους Σαμιώτες που μένουν στο Νησί μας.


Ευχόμαστε αυτή η δύσκολη περίοδος να περάσει αλώβητη για τους γονείς, τους συγγενείς, τους συμμαθητές, τους φίλους, τους κατοίκους του, που είναι από άλλες περιοχές και μένουν εκεί.

Όλες και όλοι που είμαστε μακριά από το νησί μας, το προστατεύουμε μένοντας στον τόπο διαμονής μας, στον τόπο που ζούμε.

Για τη Αδελφότητα Σαμίων εν Αθήναις

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος 

Κώστας Αγγελής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required