12 Μαρ 2020

Σε καραντίνα το "Blue Star Myconos" λόγω ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού

Συναγερμός λόγω κορωνοϊού έχει σημάνει στο πλοίο "Blue Star Myconos" που βρίσκεται αυτή την ώρα στη Λήμνο.

Το πλοίο ξεκίνησε χθες το βράδυ το δρομολόγιο από την Καβάλα με μια ώρα καθυστέρηση καθώς μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το LesvoNews, το πλοίο συνέχισε το ταξίδι του για τη Λήμνο, ωστόσο, αποφασίστηκε από τον ΕΟΔΥ και το Νομίατρο Καβάλας να τεθεί σε καραντίνα στο λιμάνι της Μύρινας (όπου έφθασε τα ξημερώματα) και μέχρι να βγουν τα αποτέλεσμα των εξετάσεων του μέλους του πληρώματος.

Στις 06:30 ο καπετάνιος ενημέρωσε ότι το πλοίο -το οποίο είναι γεμάτο κυρίως με φοιτητές- θα παραμείνει σε καραντίνα για τουλάχιστον 8 ώρες, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων δηλαδή.

Στο πλοίο επιβαίνουν 378 επιβάτες -ανάμεσά στους οποίους και 21 που επιβιβάστηκαν από τη Λήμνο και οι οποίοι πιθανόν να έχουν ξαναβγεί- και 77 άτομα πλήρωμα. Αν τα αποτελέσματα βγουν αρνητικά το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά το ταξίδι του ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσουν νέες οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Επιβάτης του πλοίου μίλησε στη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και είπε πως η ενημέρωση που έχουν είναι ότι σε οχτώ ώρες θα γνωρίζουν αν το κρούσμα είναι τελικά θετικό ή αρνητικό στον κορωνοϊό και δεν έχουν καμία ενημέρωση ότι τελικά το μέλος του πληρώματος είναι ένα ακόμα θετικό κρούσμα.
Κατήγγειλε ακόμα πως στο λιμάνι της Λήμνου, οι επιβάτες που είχαν προορισμό το νησί αποβιβάστηκαν από το πλοίο, χωρίς να τους γίνει κανένας προληπτικός έλεγχος, ενώ επιβιβάστηκαν άλλοι επιβάτες με προορισμούς στα άλλα νησιά που προβλέπει το δρομολόγιο του πλοίου. 

Πηγή: iefimerida.gr & star.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required