30 Μαρ 2020

Πυροσβέστες Σάμου: Πως θα προστατέψουμε τους πολίτες αν δεν μπορούμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας από τον Covid-19;

Για εγκληματική η αδιαφορία των υπεύθυνων προς το προσωπικό της Υπηρεσίας, των Σωμάτων Ασφαλείας γενικότερα, του ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού, του προσωπικού ΕΚΑΒ και των οικογενειών μας στα νησιά μας, κάνει λόγο το Σωματείο Πυροσβεστών με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας πως δεν υπάρχει επαρκές υλικό σε μέσα ατομικής προστασίας για την αντιμετώπιση του COVID-19.


Η επιστολή αναλυτικά:

Από τον Ιανουάριο είμαστε παρατηρητές, μιας πρωτοφανούς για τα παγκόσμια δεδομένα υγειονομικής κρίσης.

Καθημερινά ανακοινώνονται νέα μέτρα από το Υπουργείο Υγείας, τον Ε.Ο.Δ.Υ και την Πολιτική Προστασία για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Το Αρχηγείο μας, θέλοντας να προστατέψει το προσωπικό, εξέδωσε διαταγές για τον νέο τρόπο λειτουργίας των Υπηρεσιών ανά την επικράτεια. Καθώς επίσης και των μέτρων υγιεινής που θα πρέπει να λαμβάνονται από τις Υπηρεσίες και το προσωπικό.

Ένα μήνα περίπου μετά από το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας, μετράμε 966 κρούσματα και 28 νεκρούς από τον COVID-19.

Έπειτα από τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων Υπουργών ότι το κράτος μας είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την πανδημία και την ύπαρξη επάρκειας σε Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π), καταγγέλλουμε τα εξής:

1. Ένα μήνα μετά, δεν έχει παραληφθεί από την Υπηρεσία μας ο απαραίτητος εξοπλισμός (μάσκες FFP3, γάντια, προστατευτικά γυαλιά και ολόσωμες φόρμες τύπου TYVEK για την προστασία από τον ιό και αλκοολικά διαλύματα). Οι συνάδελφοί μας μεριμνούν από μόνοι τους, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, για την προμήθεια των παραπάνω.

2. Σύμφωνα με τις οδηγίες αλκοολικά διαλύματα 70% δεν υπάρχουν. Πάρα μόνο μερικά μπουκάλια οινόπνευμα 95%.

3. Ότι υπάρχει από τα παραπάνω υλικά οφείλετε στην χορηγία ιδιωτών προς την Υπηρεσία μας και στις ενέργειες του προσωπικού της Υπηρεσίας μας.

4. Απολύμανση στο κτίριο της Υπηρεσίας μας πραγματοποιήθηκε την 18/03/2020 και μετά από παρέμβαση μέλους του σωματείου μας.

5. Ζητάμε από την Διοίκηση της Υπηρεσίας μας την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των Μέτρων Ατομικής Προστασίας και υγιεινής. Σύμφωνα με τις διαταγές του Α.Π.Σ. και των μέτρων προστασίας που αναφέρονται στο Σχέδιο «Σαμψών» για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

6. Η καθημερινότητά των συνάδελφων μας περιλαμβάνει:

Συνδρομή στο έργο της ΕΛ.ΑΣ στους έλεγχους για την μετακίνηση των πολιτών και μεταναστών, επεμβάσεις σε συμβάντα πυρκαγιών, ασανσέρ, συνδρομή μεταφοράς υπέρβαρων ατόμων και τροχαίων, που έχουν άμεση επαφή με πολίτες που δεν γνωρίζουμε αν νοσούν ή είναι φορείς του ιού. Πώς θα προστατευθούν οι συνάδελφοι μας αν δεν διαθέτουν τα απαραίτητα Μ.Α.Π;

Τη στιγμή που η χώρα μας αντιμετωπίζει την πανδημία του COVID-19 θεωρούμε ότι είναι εγκληματική η αδιαφορία των υπεύθυνων προς το προσωπικό της Υπηρεσίας μας, των Σωμάτων Ασφαλείας γενικότερα, του ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού, του προσωπικού ΕΚΑΒ και των οικογενειών μας στα νησιά μας. Καθώς απ’ ότι γνωρίζουμε δεν υπάρχει επαρκές υλικό σε Μ.Α.Π (Μέσα Ατομικής Προστασίας) για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Πως θα προστατέψουμε τους πολίτες αν δεν μπορούμε να προστατέψουμε τους εαυτούς μας από τον COVID-19;

Πως θα αντεπεξέλθουμε στις νέες συνθήκες εργασίας χωρίς τα απαραίτητα Μ.Α.Π (Μέσα Ατομικής Προστασίας) την ενημέρωση και εκπαίδευση για την ορθή χρήση τους;

Γι’ ακόμη μία φορά το κράτος θυσιάζει, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, των νοσοκομείων της χώρας μας και του Ε.Κ.Α.Β. σαν την Ιφιγένεια στο βωμό για την νίκη στο πόλεμο της πανδημίας COVID-19.

Η Ιφιγένεια αντανακλάται στα πρόσωπα όλων αυτών. Σήμερα όλοι αυτοί βρίσκονται στη πρώτη γραμμή πολεμώντας ενάντια στη πανδημία COVID-19, χωρίς να λαμβάνουν, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και παρόλα αυτά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ευχόμαστε καλό κουράγιο και καλή δύναμη σε όλους. Ο Θεός βοηθός... μάλλον μόνο αυτός μας έμεινε!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required