23 Απρ 2020

Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου για τη χορήγηση των 800 ευρώ

Τις προϋποθέσεις χορήγησης των 800 ευρώ στους οικοδόμους αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Συνάδελφοι οικοδόμοι, 

Μετά από πίεση, παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και οικοδομικών σωματείων όλη της χώρας στο Υπουργείο Εργασίας, Οικονομικών και σε άλλες κρατικές υπηρεσίες ικανοποιήθηκε το αίτημα που και το Σωματείο μας διεκδίκησε από την πρώτη στιγμή, να ενταχθούν οι οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι του κλάδου μας στην ενίσχυση των 800 ευρώ, λόγω των συνεπειών του κορονοϊού. 

Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 21 Απρίλη καθορίζονται οι προϋποθέσεις που απαιτούνται έτσι ώστε να λάβουν οι οικοδόμοι, δασεργάτες κ.ά. την ενίσχυση. 

Πιο συγκεκριμένα, δικαιούχοι των 800 ευρώ είναι: 

· Οικοδόμοι που πήραν το Δωρόσημο του Πάσχα 2020 και δεν έχουν μπει στο ταμείο ανεργίας το πρώτο 4μηνο του 2020, δηλ. από 1η Γενάρη 2020 μέχρι 30 Απρίλη 2020. 

· Δασεργάτες, λατόμοι, ασβεστοποιοί, χειριστές εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών κλπ. μηχανημάτων που ασφαλίζονται στον ΕΦΚΑ, έχουν λάβει το ειδικό εποχικό βοήθημα κατά το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβρη 2019 μέχρι Νοέμβρη 2019 και δεν έχουν μπει στο ταμείο ανεργίας το πρώτο 4μηνο του 2020, δηλ. από 1η Γενάρη 2020 μέχρι 30 Απρίλη 2020. 

Οι παραπάνω δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη, ώστε να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους και να λάβουν τα 800 ευρώ. Ο τρόπος υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης αναμένεται να καθοριστεί και να ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας με νέα ανακοίνωση. 

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε όλους τους συναδέλφους να απευθύνονται στο Σωματείο για καλύτερη ενημέρωση. 
Συνάδελφοι, 

Το ότι δεν συμβιβαστήκαμε με τις αρχικές αποφάσεις της κυβέρνησης και συνεχίσαμε τον αγώνα είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί συνάδελφοι σε όλη τη χώρα να πάρουν τα 800 ευρώ. Επειδή όμως έχουν μείνει έξω από τη στήριξη των 800 ευρώ άνεργοι οικοδόμοι που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, οικοδόμοι που δούλευαν στα κοινωφελή προγράμματα και τώρα έχουν μείνει άνεργοι χωρίς δικαίωμα επιδότησης ανεργίας, οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αρχαιολογικά σκάμματα, εμείς δεν σταματάμε να διεκδικούμε και γι αυτούς. 

Το επόμενο διάστημα ακόμη πιο αποφασιστικά θα έρθουμε σε επαφή με τους συναδέλφους, κυρίως με αυτούς που έχουν ανάγκη. Την Τρίτη 28 Απρίλη συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης των σωματείων όλης της χώρας στις με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά»! 

Δίνουμε αγώνα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων, να οργανώσουμε την αντεπίθεση στη νέα επίθεση που έχει εξαπολύσει εις βάρος μας κράτος και μεγαλοεργοδοσία. Διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια! Δύναμή μας το Σωματείο μας. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του κλάδου! 

Προετοιμάζουμε με κάθε τρόπο και μέσα στις νέες συνθήκες τον εορτασμό και την Απεργία της Πρωτομαγιάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required