28 Απρ 2020

ΣΥΡΙΖΑ Σάμου: Λάθη και ανεπάρκεια της Κυβέρνησης στο θέμα του Μεταναστευτικού

Για ανεπάρκεια της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού κάνει  λόγο η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Σάμου και επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει εξαιτίας της ιδεοληψίας της να αξιοποιήσει την αντιπολίτευση στο προσφυγικό.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Μετά και τα τελευταία γεγονότα στο ΚΥΤ της Σάμου είναι πλέον ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ότι ήταν εντελώς απροετοίμαστη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού. 

Τα λάθη της δείχνουν την πλήρη ανεπάρκεια της κυβέρνησης τα οποία συνθλίβουν τις ανθρώπινες ζωές τόσο των προσφύγων/μεταναστών όσο και των Ελλήνων πολιτών. 

- Άλλαξε έξι συντονιστές και κατάργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα που δέχεται τις μεγαλύτερες ροές για να το επανασυστήσει μετά από λίγους μήνες. 

- Αρνείται πεισματικά να εκπονήσει σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών, οδηγώντας τα σε δραματικές συνθήκες, τόσο για τους νησιώτες, όσο και για τους αιτούντες άσυλο. 

- Για να ικανοποιήσει το κομματικό ακροατήριο της, έσπευσε να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για το προφίλ των ευάλωτων ομάδων, περιορίζοντας δραματικά τον αριθμό όσων πλέον πληρούν τα κριτήρια, με αποτέλεσμα και να θέλει πλέον να προχωρήσει σε αποσυμφόρηση των νησιών να μην μπορεί να το κάνει. 

- Η κυβέρνηση ενώ γνωρίζει την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, φοβάται την αντίδραση των περιφερειαρχών και δημάρχων της ΝΔ ανά την επικράτεια και δεν τολμά να κάνει καμία μεταφορά προσφύγων στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η εύκολη λύση είναι η θυσία των νησιών. 

- Η ρητορική της και η διαχείριση της οδήγησε σε εμφυλιοπολεμικές συρράξεις στα νησιά, με εικόνες ντροπής να κάνουν το γύρω του κόσμου και συνάμα να δίνουν το δικαίωμα στην Τουρκία να χρησιμοποίει τους πρόσφυγες για τους στρατηγικούς της σκοπούς. 

- Η Τουρκία εδώ και καιρό εκβιάζει την Ελλάδα και την ΕΕ για να απορροφά χρήματα και η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις χωρίς κανένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης τους προβλήματος. 

- Εδώ και αρκετούς μήνες δεν υπάρχει η παραμικρή επικοινωνία με την Τουρκία για να βρεθεί λύση μέσω της διπλωματίας. 

- Η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει εξαιτίας της ιδεοληψίας της να αξιοποιήσει την αντιπολίτευση στο προσφυγικό, η οποία έχει βάλει πλάτη μέχρι τώρα σε όλα τα δύσκολα προβλήματα. 

- Η κυβέρνηση πηγαίνω-φέρνει τον κύριο Μηταράκη στα νησιά, όπου με αυταρχισμό προσπαθεί να επιβάλει τα θέλω της αδιαφορώντας επιδεικτικά να ακούσει τις απεγνωσμένες φωνές των κατοίκων των νησιών. 

Η παραπάνω ανευθυνότητα ή ανικανότητα όμως, έχει επίπτωση σε ανθρώπινες ζωές, απόδειξη για άλλη μια φορά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Σάμου, όπου με ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ έχουν εγκλωβιστεί 8000 περίπου πρόσφυγες/μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και με τους Σαμιώτες να έχουν ξεπεράσει τα όρια τους εδώ και πολύ καιρό. 

Η απαίτηση των κατοίκων της Σάμου είναι ο αμέσως απεγκλωβισμός των ανθρώπων αυτών και η μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα για το καλό όλων. 

Τα 20 εκατομμύρια δώρο στα ΜΜΕ δεν μπορούν για μια ζωή να κατασκευάζουν την εικονική πραγματικότητα της διακυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη, ούτε μπορούν να έχουν για πάντα τον ελληνικό λαό σε κατάσταση Matrix. Η πραγματική ζωή είναι εκεί έξω, είναι στην κόλαση του ΚΥΤ Σάμου, είναι στην αγανάκτηση των νησιωτών. 


2 σχόλια:

Αγγελος είπε...

Οι θιασώτες του δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και του refugees welcome,έχουν το θράσος να ομιλούν για το προσφυγικό. Για το 1,5 δις που διασπάθισαν και για το οποίο είναι σε εξέλιξη ευρωπαϊκή έρευνα, μιλιά. Η παρέμβαση της OLAF, της ειδικής υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύει ότι οι υποψίες κακοδιαχείρισης δεν είναι φαντασιώσεις.

Αγγελος είπε...

Σε συνέχεια του χθεσινού μου σχολίου. "Δύο έρευνες της OLAF δείχνουν ατασθαλίες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από συγκεκριμένους ευρωβουλευτές!".

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required