16 Απρ 2020

Νίκος Τριαντάφυλλου: "Η Κυβέρνηση παροδηγεί τους επιχειρηματίες σε λύσεις πρόσκαιρες που θα αποβούν μοιραίες για το μέλλον του τόπου μας"

Την ανάγκη να προωθηθούν πολιτικές ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού και επιδοτήσεων για να τονωθεί ο Τουρισμός και η Οικονομία επισημαίνει με ανάρτησή του στο facebook  ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο» , κ. Νίκος Τριανταφύλλου, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην αποσυμφότηση των νησιών, και να εξαιρέσει της εθνικής σημασίας περιοχές μας από τη διαχείρηση του Μεταναστευτικού, καθώς τα προγράμματα φιλοξενίας μεταναστών παγιώνουν την αρνητική διεθνώς εικόνα μας.

Ο κ. Τριανταφύλλου αναφέρει:

Αντί προγραμμάτων "φιλοξενίας" μεταναστών στα νησιά μας που το μόνο που θα κάνουν είναι να παγιώσουν την αρνητική διεθνώς εικόνα για την περιοχή μας, η Κυβέρνηση οφείλει να εξαιρέσει τις εθνικής σημασίας περιοχές μας από τη διαχείριση του προσφυγικού. Θα πρέπει -επιτέλους- να προωθήσει πολιτικές ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού και επιδοτήσεων για άνοιγμα σε νέες αγορές, ώστε να τονωθεί η τουριστική εισροή (άρα και η οικονομία) μελλοντικά, μιας και φέτος αναμένεται να είναι παθητική για τον κλάδο. Αντίθετα, με τέτοιες μεθόδους, παροδηγεί τους επιχειρηματίες σε λύσεις πρόσκαιρες που θα αποβούν μοιραίες για το μέλλον του τόπου μας!

Το μακροπρόθεσμο οικονομικό όφελος για το νησί μας και γενικότερα για το Βόρειο Αιγαίο, είναι η διατήρηση του τουριστικού μας προϊόντος το οποίο οφείλουμε να διαφυλάξουμε αλλά και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.

Παρά την απρόσμενη πανδημία που κατάστρεψε τη φετινή τουριστική περίοδο, οι εμπλεκόμενοι έχουν αντιληφθεί ότι αντί για το πρόσκαιρο οικονομικό δέλεαρ, μονόδρομος επιβίωσης είναι να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα: οικονομικά και στοχευμένα μέτρα στήριξης, μείωση του ΦΠΑ, διευκόλυνση δανεισμού με χαμηλότοκα κριτήρια, ενίσχυση των ΟΤΑ για να παράξουν ουσιαστική τουριστική προβολή, επιδοτήσεις τουριστικών μονάδων για έργα υποδομών και πράσινη ανάπτυξη, υποστήριξη της απασχόλησης.Η κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις υποσχέσεις για προσφυγική αποσυμφόρηση των νησιών της παραμεθορίου. Υπάρχει «ασυμβίβαστο» αυτών των ενεργειών που προωθεί η Κυβέρνηση με τον τουριστικό χαρακτήρα που διατηρεί εδώ και 10ετίες το νησί μας, το οποίο έχει ήδη πληρώσει ακριβά το τίμημα της γιγάντωσης του μεταναστευτικού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required