27 Απρ 2020

Δικηγορικός Σύλλογος προς Εισαγγελέα: Φροντίστε για την εκκένωση της παραγγούπολης και την εφαρμογή του Νόμου

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος, ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου, ο οποίος απευθυνόμενος στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών αναφέρει πως η σύλληψη μερικών μεταναστών και οι ποινές "χάδι", που όπως ο νόμος προβλέπει αναγκαστικά τους επιβάλλονται, δεν λύνει το πρόβλημα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος αναφέρει:

Αξιότιμη Κυρία Εισαγγελέα,

Είχαμε από καιρό επισημάνει ότι η πέριξ του ΚΥΤ παραγγούπολη εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια, την υγεία και την απρόσκοπτη διαβίωση των κατοίκων της πόλης.

Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο ΚΥΤ και στους πέριξ αυτού χώρους είναι ανεξέλεγκτη, έκρυθμη και κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προδικάσει τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Πρόσφυγες και μετανάστες ανέστιοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι γύρω από το ΚΥΤ αλλά και στη πόλη της Σάμου κάτω από άθλιες συνθήκες επικίνδυνου συνωστισμού εν μέσω πανδημίας.

Φωτιές, εκρήξεις, συρράξεις, καταστροφές, βιαιοπραγίες, ρύπανση περιβάλλοντος, καταστροφή δασικών εκτάσεων κλπ , συνθέτουν μια εικόνα που εν μέσω της πανδημίας  του covid-19 επιτάσσει την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελικής Αρχής προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος. 

H σύλληψη μερικών μεταναστών και οι ποινές "χάδι" που όπως ο νόμος προβλέπει αναγκαστικά τους επιβάλλονται δεν λύνει το πρόβλημα. 

Το πρόβλημα θα επιλυθεί αν ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες του μεταναστευτικού, με άλλα λόγια με άμεσο απεγκλωβισμό , διαχωρισμό προσφύγων-μεταναστών και πιστή εφαρμογή του νόμου. Αναζητήστε επιτέλους ευθύνες από τον αρμόδιο Υπουργό , τον Δοικητή του ΚΥΤ και κάθε εμπλεκόμενο στο μεταναστευτικό διότι απροκάλυπτα παρανομούν σε βάρος των μεταναστών αλλά και των γηγενών.

Είστε υποχρεωμένη να επέμβετε, αφού οι διαμένοντες στις παράγκες μετανάστες διαπράττουν καθημερινά αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, αφού οι πρόχειρες κατασκευές ( παράνομες) στις οποίες διαμένουν αποτελούν εστίες ρύπανσης, μόλυνσης και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και σε κάθε περίπτωση αφού κινδυνεύει άμεσα η ασφάλεια , η υγεία και η ζωή Ελλήνων πολιτών.

Πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές , στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, προβείτε σε κάθε αναγκαία ενέργεια και σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία Μετανάστευσης και Δημόσιας Τάξης φροντίστε για την εκκένωση της παραγγούπολης, την εφαρμογή του  Νόμου αλλά και της ομαλής, ειρηνικής και απρόσκοπτης διαβίωσης των κατοίκων της πόλης.



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Η λύση του προβλήματος είναι η μεταφορά όλων αυτών των λαθρομεταναστών στα ξερονήσια.
Απεγκλωβισμός με την έννοια της μεταφοράς στην ενδοχώρα δεν πρόκειτε να υπάρξει, λόγω αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες κοινωνίες πολύ σωστά αντιδρούν.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required