24 Μαΐ 2020

Επαναλειτουργεί αύριο η εστίαση στη μετά... καραντίνας εποχή

Ανοίγουν αύριο τα καταστήματα εστίασης, δύο περίπου μήνες μετά τη διακοπή λειτουργία τους, με τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους των καταστημάτων να καλούνται να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα.


Στο Βαθύ, από νωρίς το πρωί, υπάρχει έντονη δραστηριότητα, καθώς οι καταστηματάρχες κάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες, για να ανοίξουν τα καταστήματά τους, καθαρίζοντας τον εξωτερικό χώρο και τοποθετώντας τα τραπεζοκαθίσματα σε αποστάσεις.
Το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, με επιστολή του προς τον σύλλογο Εστίασης επισημαίνει πως η υπηρεσία προτίθεται να εξετάσει τη δυνατότητα παραχώρησης χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, είτε επί πεζοδρομίων έμπροσθεν των επιχειρήσεων, είτε παραπλεύρως, είτε σε χώρους απέναντι των καταστημάτων, όπου είναι εφικτό ανά περίπτωση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στην υπηρεσία μέχρι 15.06, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση για παραχώρηση απλής χρήσης χώρου για το τρέχον έτος, προσκομίζοντας απαραιτήτως την άδεια/γνωστοποίηση λειτουργίας για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.Σε περίπτωση νέας επιχείρησης, επιπρόσθετα της άδειας, θα πρέπει να προσκομίζεται η έναρξη επιτηδεύματος από την αρμόδια ΔΟΥ, φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας και τοπογραφικό διάγραμμα υπογεγραμμένο από διπλωματούχο τοπογράφο μηχανικό, στο οποίο θα απεικονίζεται ευκρινώς ο αιτούμενος για παραχώρηση χώρος σε σχέση με τις εγκεκριμένες οριογραμμές αιγιαλού – παραλίας και χερσαίας ζώνης λιμένα και η ακριβής έκταση του σε τετραγωνικά μέτρα.

Για τα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν αύριο, Δευτέρα 25/5, ο υφυπουργός ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης έχει ανακοινώσει τους εξής κανονισμούς:

·       Η αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.

·       Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.

·       Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.

·       Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.

·       Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.

·       Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ

·       Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.

·       Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required