25 Μαΐ 2020

Εκδρομή από τον ΕΟΠΣΣ

Την Κυριακή, 31 Μαϊου, ο Ελληνικός Ορειβατικός Πεζοπορικός Σύλλογος Σάμου θα πραγματοποιήσει εκδρομή από το χωριό Καλλιθέα στην Παναγία Μακρινή του Κέρκη. 


Η διαδρομή είναι εύκολη από βατό αγροτικό δρόμο μέχρι τη διασταύρωση στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης. Η μόνη δυσκολία είναι η τελευταία ανάβαση περίπου 500 μ. μέχρι το εκκλησάκι από άνετο ανηφορικό μονοπάτι. Η θέα σε όλη τη διαδρομή  είναι μαγευτική. Η Παναγία η μακρινή είναι ένα πανέμορφο σπήλαιο εκκλησάκι που χτίστηκε περίπου στα μέσα του 9ου μ.χ. αιώνα πιθανότατα κατά την περίοδο που ασκήτεψε στην Σάμο όσιος Παύλος ο Λατρινός. Η εκκλησία είναι χτισμένη μέσα σε σπήλαιο Ύψους 15 περίπου μέτρων και εμβαδού 25 m² περίπου. Στο κάτω μέρος του σπηλαίου υπάρχουν γούρνες και πιθάρια όπου συλλέγεται το αγίασμα (νερό από τους σταλακτίτες).

Η μετακίνηση των εκδρομέων από το Βαθύ στο σημείο εκκίνησης θα γίνει ιδίων μέσων για αποφυγή συγχρωτισμού εντός λεωφορείου. Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, καθώς και οι απαραίτητες αποστάσεις 

Βαθμός Δυσκολίας: Μέτρια 

Ώρες πορείας: 3 

Ώρα αναχώρησης: 8:00 π.μ. από τα ΚΤΕΛ Σάμου 

Πληροφορίες στα τηλ:  2273023865,   2273025433, 6986104450 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required