7 Μαΐ 2020

Να καλυφθούν οι ανάγκες του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πύργου ζητά η "Κυβέλη"

Να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί το ιατρείο Πύργου, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, ζητά ο Σύλλογος Γυναικών Πύργου «Η Κυβέλη» μετά από συνάντηση που είχε με ιατρούς που υπηρετούν στο ιατρείο του χωριού.

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου Γυναικών Πύργου «Η Κυβέλη» συναντήθηκε χθες με τις ιατρούς που είναι χρεωμένες στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Πύργου Σάμου, για να ενημερωθούν για την κατάσταση που βρίσκεται το ιατρείο του χωριού, το οποίο εξυπηρετεί τα γύρω χωριά και για να παραδώσει τη δωρεά του Αγγέλικα Νικόλα που προσέφερε μία συσκευή συμπυκνωτή οξυγόνου προς χρήση, από το εξειδικευμένο προσωπικό του ιατρείου, σε οποιοδήποτε έχει ανάγκη. 

«Εν έτει λοιπόν 2020 και εν μέσω πανδημίας, δυστυχώς διαπιστώσαμε τις σοβαρές ελλείψεις που έχει το ιατρείο που καλεί να υπηρετήσει μία ευρύτερη ορεινή περιοχή που απέχει μισή ώρα από το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και 40 λεπτά από το νοσοκομείο στο Βαθύ οδικώς. Το αναφέρουμε αυτό γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων είναι σε μεγάλη ηλικία, πολλοί δεν οδηγούν, ενώ η συγκοινωνία προσφέρεται για εξυπηρέτηση των μαθητών (άρα όταν λειτουργούν τα σχολεία) ή σε συγκεκριμένες μέρες, ώρες και διαδρομή (π.χ δεν εξυπηρετείται το δρομολόγιο Πύργος- Καρλόβασι)», αναφέρει ο Σύλλογος. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το Δ.Σ του Συλλόγου ενημερώθηκε από τις γιατρούς για πληθώρα υλικών ληγμένων ή μη διαθέσιμων, για άδεις φιάλες οξυγόνου, μη ύπαρξη φλεβοκαθετήρων, ληγμένων ορών, απουσία κατάλληλου χειρουργικού εξοπλισμού για τη συρραφή τραυμάτων. Επίσης, δεν υπάρχει bedatine, γάζες, απινιδωτής, ηλεκτροκαρφιογράφος, συσκευή αναρρόφησης, ενώ οι μετρητές ζαχάρου δε λειτουργούν. Παράλληλα στον χώρο δεν ανοίγει το παράθυρο με αποτέλεσμα τον μη επαρκή αερισμό του χώρου. 

«Δε θέλουμε να μένουμε στις διαπιστώσεις, ξέρουμε όμως ποιες είναι οι ανάγκες του χωριού μας και των γύρω περιοχών! Ζητάμε να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί το ιατρείο με βάση τις προδιαγραφές που πρέπει να ακολουθεί ένα πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό (2 γενικούς γιατρούς επί 24ώρου βάσεως με τις προβλεπόμενες εφημερίες, 1 μαία και 1 νοσηλεύτρια) όσο και σε υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό (οξυγόνο, απινιδωτή, ηλεκτροκαρδιογράφο, φάρμακα κλπ). Επιπλέον, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας κρίνουμε απαραίτητη την καθημερινή καθαριότητα του ιατρείου, με την άμεση επισκευή και συντήρηση του χώρου όπου χρειάζεται. Σε αυτό το πλαίσιο κρίνουμε απαραίτητη την κατασκευή ειδικής ράμπας για τη χρήση από συνανθρώπους μας που δε δύνανται να κινηθούν. 

Παράλληλα, λόγω της κρίσιμης κατάστασης που βρισκόμαστε είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ για τον SARS-CoV-2 και επαρκή ατομικά μέσα προστασίας για τους υγειονομικούς για να μην έρχεται σε κίνδυνο και η ζωή των ασθενών. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι σημαίνει να εμφανιστεί κρούσμα σε νησιώτικη περιοχή. 
Ο Σύλλογός μας θα προχωρήσει σε ενέργειες για αυτό το σημαντικό ζήτημα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Πύργου», καταλήγει η «Κυβέλη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required