27 Μαΐ 2020

Υπεγράφη η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπέγραψε και επικύρωσε, σε συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Στόχος είναι η «Κοινωνία της Γνώσης» να είναι μια κοινωνία για όλους, σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον που συνεχώς διαμορφώνεται. Μέσω της συνεργασίας αυτής, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θέλει να τονώσει την επιχειρησιακή του ετοιμότητα στον τομέα της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της προώθησης του πολιτισμού με ψηφιακά μέσα.

Μια από τις προτεραιότητες, που συμφωνήθηκε από κοινού, είναι και η δημιουργία ενός Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας με τίτλο «Πυθαγόρας». Το Ινστιτούτο θα συνεργάζεται, μεταξύ άλλων, με το «Μουσείο Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου», που εδρεύει στην περιοχή του Ηραίου, με στόχο τη διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού.

«Η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο, προσδίδει νέα δυναμική, σαφή προσανατολισμό και προάγει την εξωστρέφεια, καθώς και τις αυξανόμενες απαιτήσεις στην έρευνα και στην καινοτομία», αναφέρει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required