14 Μαΐ 2020

Ψηφιακό εξοπλισμό στα δημοτικά σχολεία για τις ανάγκες της τηλεεκπαίδευσης θα δώσει ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

Σύσκεψη αναφορικά με την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ανατολικής Σάμου, για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και τις νέες μορφές μάθησης που έχουν προκύψει, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, πραγματοποιήθηκε χθες. 

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος κ. Διονυσίου, η Δ/ντρια της Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κ. Εμμανουηλίδου Αλεξία, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Άννη Ανδρεάδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Σάμου, κ. Αρχοντούλης Ιωάννης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γαρουφαλής Εμμανουήλ. 

Έγινε μια ευρεία συζήτηση πάνω στα θέματα σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης που έχουν προκύψει. 

Ο Δήμος δεσμεύτηκε, μέσω της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής ότι θα προβεί σε προμήθεια σύγχρονου ψηφιακού εξοπλισμού, για όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου, αφού πρώτα γίνει καταγραφή αναγκών, σε συνεργασία με την Α’Βάθμια Εκπαίδευση Σάμου και τους Διευθυντές των Σχολείων. 

Τονίστηκε απ’ όλους το πόσο σημαντικό είναι ο κάθε μαθητής να έχει πρόσβαση στην τηλεεκπαίδευση. 

Τέλος, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας έτσι ώστε να μπορούν να δίνονται άμεσες λύσεις στα προβλήματα της σχολικής κοινότητας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required