27 Μαΐ 2020

Την παράταση του κτηματολογίου ζητά το ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου

Την παράταση του Κτηματολογίου στο Βόρειο Αιγαίο ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας αναφέρει πως ο χρόνος που δόθηκε στους κατέχοντες ακίνητη ιδιοκτησία στα νησιά του ΒΑ, για τη συλλογή των αιτήσεων των δικαιωμάτων, ήταν λιγοστός, μη επαρκής και άδικος σε σχέση με την υπόλοιπη επικράτεια. 

«Με δεδομένο την πανδημία από το COVID-19 τόσο οι πολίτες, όσο και οι συνάδελφοι μηχανικοί, δεν μπόρεσαν να δηλώσουν τα ακίνητα, αφού πρακτικά δεν γίνονταν αποτυπώσεις γεωτεμαχίων, δεν υπήρχαν αναλώσιμα για φωτοτυπίες και μαζικές εκτυπώσεις, στα γραφεία κτηματογράφησης υπήρχε μειωμένη προσέλευση», αναφέρει.

Το περιφερειακό τμήμα του ΤΕΕ ζητά να  ανακοινωθεί επίσημα τουλάχιστον μέχρι τέλος του έτους παράταση στη συλλογή δηλώσεων σε όλα τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και τονίζει πως η καλοκαιρινή περίοδος θα είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση του έργου και ιδιαίτερα εξυπηρετική για τους κατοίκους του εξωτερικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required