24 Ιουν 2020

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός - Εκπαίδευσε 69 μέλη εθελοντικών κλιμακίων δασοπυροσβεστών

Με απόλυτη επιτυχία το τμήμα Νοσηλευτικής και εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Σάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών σε 69 μέλη των εθελοντικών κλιμακίων δασοπυροσβεστών Πυθαγορείου, Χώρας, Μυτιληνιών, Βαθέος και Σάμου. 


Η 4ωρη εκπαίδευση των κλιμακίων πραγματοποιήθηκε από την εκπαιδεύτρια Πρώτων Βοηθειών του Π.Τ. Σάμου, κα Αναστασία Μυλωνά. 

Η θεματολογία του προγράμματος ήταν θεωρητική και βιωματική με αντικείμενο τις βασικές αρχές και γνώσεις στην παροχή πρώτων βοηθειών, το φαρμακείο, τσιμπήματα εντόμων αιμορραγίες, εγκαύματα, ηλίαση, θερμοπληξία. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που προβλέπονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Η συνεργασία του Τμήματος Νοσηλευτικής του Π.Τ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Σάμο με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, καθώς και τους υπεύθυνους των εθελοντικών κλιμακίων, ήταν άψογη με αρωγό τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, που είναι δίπλα τους στο δύσκολο έργο που επιτελούν στο νησί μας. 

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ευχαριστεί θερμά το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Σάμου και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες για την πολύτιμη προσφορά τους, τονίζοντας τη σημαντικότητα της παρουσίας τους σε δύσκολες στιγμές. 

"Η συνδρομή τους είναι απαραίτητη για τον άνθρωπο και για ολόκληρη την κοινωνία", αναφέρει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required