20 Ιουν 2020

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Σάμου για την αναστολή λειτουργίας του Παλαιοντολογικού Μουσείου

Σε σχόλιο για την αναστολή λειτουργίας του Παλαιοντολογικού Μουσείου, από το Ίδρυμα «Ζημάλη», προχώρησε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου και καλεί τη δημοτική αρχή να παρέμβει.


Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

Η ανακοίνωση για αναστολή της λειτουργίας του Παλαιοντολογικού Μουσείου που στεγάζεται στο κτίριο του Ιδρύματος «Ζημάλη» στους Μυτιληνιούς, προκαλεί δικαιολογημένη αγανάκτηση σε όλους τους Σαμιώτες και ιδιαίτερα στους κατοίκους του χωριού που νοιώθουν το Μουσείο αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας, αλλά και της σύγχρονης καθημερινότητάς τους. Η αναφορά δε από το Δ.Σ. του προσφυγικού ζητήματος στους λόγους αναστολής λειτουργίας του μουσείου όχι μόνο δεν πείθει κανέναν, αλλά εγείρει και πολλά ερωτήματα. 

Όσο μας αφορά δεν αισθανόμαστε έκπληξη. Γιατί είμαστε οι μόνοι τελικά που είχαμε εναντιωθεί στην παραχώρηση της λειτουργίας του Παλαιοντολογικού στο εν λόγω Ίδρυμα. 

Όπως τότε, έτσι και τώρα θεωρούμε, ότι η Ιστορική, Αρχαιολογική, Πολιτιστική και Γεωφυσική κληρονομιά ενός τόπου, η ανάδειξη και η διαχείρισή της πρέπει να είναι αποκλειστικά υπόθεση του δημοσίου και όχι ιδιωτών. 

Επιπλέον, αυτό πρέπει να γίνεται με κριτήριο την απρόσκοπτη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας σ’ αυτήν και όχι με κριτήριο το αντίτιμο και πολύ περισσότερο το κέρδος. 

Με αυτό το σκεπτικό καλούμε τη δημοτική αρχή να ζητήσει εξηγήσεις από το Ίδρυμα «Ζημάλη» γι’ αυτή την απαράδεκτη απόφαση και να απαιτήσει την κανονική λειτουργία του Παλαιοντολογικού Μουσείου.



Σχετικές ειδήσεις

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου - Αναστέλλει τη λειτουργία του

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου - Παλαιοντολογικό Μουσείο που εδρεύει στους Μυτιληνιούς και αποτελεί ένα εξαιρετικό μουσείο-κόσμημα του νησιού μας, αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας, του ιδρύματος Κωνσταντίνου και Μαρίας Ζημάλη, μετά από σχεδόν 30 χρόνια παρουσίας, αναστέλλει τη λειτουργία του για άγνωστο μέχρι στιγμής χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required