3 Ιουν 2020

Συζήτησαν για τον τουρισμό και τα δεδομένα της φετινής χρονιάς

Έπειτα από σχετική πρόσκληση του Δήμου Δυτικής Σάμου προς τους τουριστικούς πράκτορες του νησιού μας, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση στο Δημαρχείο Καρλοβάσου αναφορικά με την επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Λυμπέρης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα τουρισμού κ. Βακάκης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Λογοθέτης, οι τουριστικοί πράκτορες κ.κ. Έλληνας και Μπακόπουλος, η κα Κατερίνα Σταύρου μέλος του Δ.Σ της  Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, ο κ. Μανώλης Ελένης επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.


Οι τουριστικοί πράκτορες ενημέρωσαν τη δημοτική αρχή για όλα τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί φέτος στον τομέα του τουρισμού με φόντο την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Τόνισαν ότι ακριβείς προβλέψεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξουν για το πώς θα κινηθούν οι κρατήσεις και οι πτήσεις από το εξωτερικό, αφού αναμένονται οδηγίες από τις κυβερνήσεις των κρατών και επέμειναν στο ότι «θα πρέπει να προσπαθήσουν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις για να μπορέσει να ανοίξει και η αγορά». Επίσης ανέφεραν πως διατηρούν καθημερινή επαφή με τους tour operators , ενημερώνοντάς τους ότι η Σάμος είναι ένας ασφαλής προορισμός διακοπών.

Από την πλευρά του ο Δήμος δεσμεύτηκε να προβεί σε στοχευμένες κινήσεις για την τόνωση της προβολής του νησιού ειδικά στο εξωτερικό, ώστε να διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε εν μέσω αυτής της κρίσιμης περιόδου.


1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Για εκείνο το απαράδεκτο στέγαστρο αναμονής των επιβατών, στο οποίο ψήνεσαι το καλοκαίρι και παθαίνεις πνευμονία τον χειμώνα, έχετε προγραμματίσει κάτι κ. Δήμαρχε;;;

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required