2 Ιουν 2020

Την παράταση περιορισμού κυκλοφορίας των μεταναστών ζητά ο πρόεδρος της Κοινότητας Σαμίων

Tην παράταση των μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας των μεταναστών που μένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο πρόεδρος της Κοινότητας Σαμίων, κ. Δημήτρης Βογιατζής.

Στην επιστολή του αναφέρει:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επανειλημμένα έχουμε συζητήσει σαν Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Σαμίων και της πρωτεύουσας του Νομού το δυσανάλογο βάρος που σηκώνει εδώ και πέντε χρόνια αποκλειστικά η πόλη μας και οι κάτοικοί της, εξαιτίας των ανέλεγκτων ροών μεταναστών και προσφύγων που ορμώμενοι από τα απέναντι παράλια αποβιβάζονται στο νησί και χωρίς εξαίρεση οδηγούνται και στοιβάζονται στο κατ’ ευφημισμό Κ.Υ.Τ. Σάμου. 

Μια εγκατάσταση αρχικά σχεδιασμένη για την κάλυψη ενός πληθυσμού 750 – 800 ατόμων, που σήμερα, κατά γενική ομολογία «φιλοξενεί» σε παράνομα καταπατημένες ιδιοκτησίες συμπολιτών μας και σε αυθαίρετες κατασκευές περίπου 8.000 μετανάστες. 

Είναι αυτονόητο ότι οι συνθήκες διαβίωσής των είναι απαράδεκτες και αποτελούν όνειδος και για το νησί μας αλλά κυρίως για την χώρα μας. Η μη ύπαρξη αποχετευτικού δικτύου για ένα τόσο μεγάλο πληθυσμό, έχει επιφέρει την μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη του Κ.Υ.Τ. περιοχή, την τεράστια αύξηση του πληθυσμού των τρωκτικών, που όπως όλοι γνωρίζουμε, μπορούν να προκαλέσουν την έξαρση ιδιαίτερα σοβαρών για την υγεία του ανθρώπου ασθενειών. 

Εξαιτίας της έξαρσης του κορωναϊού COVID-19, η Κυβέρνηση προέβη στην λήψη προληπτικών μέτρων, μεταξύ των οποίων και η ελεγχόμενη κυκλοφορία, στην πόλη, του πληθυσμού που διαμένει στο Κ.Υ.Τ. 

Βέβαια, όλοι μας γνωρίζουμε ότι η διασπορά του COVID-19, δεν αποτελεί τον μοναδικό κίνδυνο για την υγεία τόσο των μεταναστών, όσο και των κατοίκων και επισκεπτών της πρωτεύουσας του Νομού. 

Διαχρονικά, έχουμε γίνει κοινωνοί περιστατικών μετάδοσης ασθενειών, σε περιορισμένη μέχρι στιγμής ευτυχώς κλίμακα και δεδομένης της εγγύτητας του Κ.Υ.Τ. Σάμου με το κέντρο του αστικού ιστού της πόλεως και ενόψει της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη όλες της προσπάθειες που γίνονται για την επανεκκίνηση της οικονομίας, προεξάρχοντος του τουρισμού, θεωρούμε επιβεβλημένη την παράταση των περιοριστικών μέτρων για την κυκλοφορία των μεταναστών στην πόλη της Σάμου. 

Δεδομένων των συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών θεωρούμε απαραίτητο: 

1. Τον υγειονομικό έλεγχο του πληθυσμού του Κ.Υ.Τ., προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση ασθενειών στον τοπικό πληθυσμό. 

2. Την ενίσχυση των δυνάμεων αστυνόμευσης, προκειμένου να μειωθούν περιπτώσεις παραβατικής συμπεριφοράς και καταστροφής περιουσιακών στοιχείων των κατοίκων. 

3. Την ουσιαστική αποσυμφόρηση του Κ.Υ.Τ., με την μεταφορά μεταναστών εκτός Σάμου. 

4. Την επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων μας , όπως αυτή φαίνεται να υλοποιείται το τελευταίο διάστημα και την αποτροπή περιστατικών παράνομης εισόδου στη χώρα στα πλαίσια της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού, που δεδηλωμένα, πλέον, αποτελεί στόχο της γείτονος. 

5. Την καθολική απόδοση στην κυκλοφορία της περιμετρικής οδού της πόλεως Σάμου, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ομαλή λειτουργία της πρωτεύουσας και η απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών σε αυτή. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required