15 Ιουν 2020

Την αύξηση των δρομολογίων προς Εύδηλο ζητά ο βουλευτής Σάμου

Την αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς τον Εύδηλο Ικαρίας ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας ο βουλευτής του νομού, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.


Στην επιστολή του αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Σύμφωνα με το πως έχει εξελιχθεί η καθημερινότητα εξαιτίας της πανδημίας του COVID 19, τα δρομολόγια πλοίων του Νομού Σάμου έχουν μειωθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα στη μετακίνηση του επιβατικού κοινού κατά τη θερινή τουριστική περίοδο. 

Τα προγραμματισμένα δρομολόγια από Πειραιά για Σάμο και Ικαρία πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Συγκεκριμένα, η Σάμος εξυπηρετείται από τρία δρομολόγια εκ των οποίων δύο είναι στο Βαθύ και δύο στο Καρλόβασι, ενώ η Ικαρία από τρία δρομολόγια εκ των οποίων τα δύο είναι στον Άγιο Κήρυκο και το ένα, κάθε Τετάρτη, στον Εύδηλο. 

Σημειωτέον, η βόρεια πλευρά της Ικαρίας, όπου βρίσκεται το λιμάνι του Ευδήλου, είναι εκείνη με το μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στο νησί. Συγκεκριμένα, περισσότερο από το 80% της τουριστικής και εμπορικής κίνησης του νησιού διακινείται από τον Εύδηλο. 

Όπως γίνεται αντιληπτό, η μείωση των δρομολογίων για το λιμένα του Ευδήλου έχει δικαίως προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων από τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στο νησί. 

Δεδομένης της συμπτυγμένης τουριστικής περιόδου, η ανάγκη για αύξηση των δρομολογίων από και προς το λιμένα του Ευδήλου είναι επιτακτική. 

Παράκληση, να προστεθεί ένα ακόμα δρομολόγιο - Δευτέρα ή Παρασκευή - στο λιμάνι του Ευδήλου από πλοίο/-α που εξυπηρετούν τη γραμμή της Σάμου. 

Παρότι, το χρονικό διάστημα μέχρι τις αρχές Ιουλίου, που έχει προγραμματιστεί ο επανασχεδιασμός των δρομολογίων, είναι σύντομο, η αύξηση του δρομολογίου είναι πολύ κρίσιμη για την τουριστική επιβίωση του νησιού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required