12 Ιουν 2020

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για το χθεσινό συλλαλητήριο

Την ικανοποίησή του για το χθεσινό συλλαλητήριο εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.


Τη συγκέντρωση χαιρέτισε η πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον Τουρισμό – Επισιτισμό, Μαρία Αξιώτη, η οποία παρουσίασε την εξαιρετικά άσχημη κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον κλάδο, και έκανε λόγο για νέα αντεργατικά μέτρα. Κλείνοντας το χαιρετισμό της είπε: «Τώρα είναι η ώρα! Συνεχίζουμε τον Αγώνα για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να μην αφήσουμε κανέναν χωρίς τα βασικά για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του…» και ζήτησε επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν πέρυσι στον κλάδο ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που είχαν και ανεξάρτητα από το αν θ’ ανοίξουν ξενοδοχεία/επιχειρήσεις ή όχι. 

Την ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο Δημήτρης Καλογερής μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Οικοδόμων Καρλοβάσου, ο οποίος παρουσίασε σε τι συνίσταται η αντιλαϊκή-αντεργατική επίθεση, οι ΠΝΠ και τα νέα μέτρα που ήρθαν για να μείνουν και να προστεθούν στα προηγούμενα όλων των κυβερνήσεων. 

Κλείνοντας είπε: «Σε αυτές τις συνθήκες δεν έχουμε περιθώρια για καμιά καθυστέρηση! Δεν θα ανεχτούμε να ξαναπληρώσουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, ο λαός γενικότερα την κρίση του. Να πληρώσει κράτος και μεγαλοεργοδοσία. 

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου ζητά την κατάργηση των ΠΝΠ, τη μη μείωση μισθών, τη μη μεταβολή των εργασιακών σχέσεων, την καταβολή επιδόματος ανεργίας ανεξαιρέτως σε όλους τους ανέργους, την κατάργηση πληστηριασμών κυρίας κατοικίας και των κατασχέσεων και κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. 

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, το λαό, τα σωματεία να συνεχίσουν τον αγώνα και να οργανώσουν την πάλη τους για στελέχωση όλων των μονάδων υγείας και δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, με τη συμμετοχή τους στις συσκέψεις σήμερα και αύριο και τις κινητοποιήσεις για την υγεία την επόμενη εβδομάδα (16.6.2020)», αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required