29 Ιουλ 2020

Διαρρήξεις και ανασφάλεια στο κέντρο της πρωτεύουσας

Ακόμη μία διάρρηξη ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο νησί μας. Αυτή τη φορά σε οικία της περιοχής Αγίου Νικολάου στο κέντρο της πρωτεύουσας. Τα σπίτια γύρω από την περιοχή του μητροπολιτικού ναού της πρωτεύουσας, για όσους γνωρίζουν, απέχουν ελάχιστες δεκάδες μέτρα από την κεντρική πλατεία Πυθαγόρα.


Το πρόσφατο περιστατικό συνέβη ξημερώματα Δευτέρας, 27 Ιουλίου, ενώ οι ένοικοι είχαν ήδη αποκοιμηθεί στο υπνοδωμάτιό τους. Ο ή οι διαρρήκτες κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο, αφαίρεσαν «επιλεκτικά» συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως κινητό τηλέφωνο, αρώματα, καπνό τσιγάρου κ.ά. ενώ δεν πρόλαβαν (;) να προχωρήσουν και σε κλοπή άλλων αντικειμένων αν και κάποια εξ αυτών βρίσκονταν σε κοινή θέα. Άφησαν κάποια φώτα ανοιχτά και ήταν εμφανής η σχετική έρευνα και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Φεύγοντας, ως «κύριοι» άφησαν πίσω τους μισάνοιχτη την εξωτερική πόρτα του σπιτιού!

Οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς των ιδιοκτητών της οικίας έγιναν. Η Σήμανση και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου έχουν, πλέον, τον λόγο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ενημερωθεί και η Εισαγγελία. 


Με αφορμή το περιστατικό, μιλώντας ακόμη μια φορά με κατοίκους, όπου κάποιοι εξ αυτών υπήρξαν παθόντες κατά το παρελθόν, νιώσαμε το ολοένα αυξανόμενο αίσθημα ανασφάλειας που δημιουργείται. Ιδιαίτερα όταν έχουν υπάρξει περιστατικά διαρρήξεων με τους ένοικους να κοιμούνται κατά τη διάρκεια των κλοπών. Οι περιπολίες πρέπει να αυξηθούν, να υπάρξει μεγαλύτερη μέριμνα και για τις γειτονιές που βρίσκονται τόσο κοντά στο κέντρο. 

Ίσως κάποιοι νομίζουν ότι όσο βρίσκεται κάποιος κοντά σε κεντρικά σημεία της πόλης, κινδυνεύει λιγότερο να πέσει θύμα διάρρηξης. Τα περιστατικά αποδεικνύουν το αντίθετο. Αν υπάρχει έλλειμμα στελέχωσης ή ακόμη και μέσων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια πίεσης από τον βουλευτή, τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, γιατί η κατάσταση δεν είναι δυνατόν να διαιωνίζεται, όποιες κι αν είναι οι αιτίες που το δημιούργησαν. Κύριε υπουργέ, κ. Χρυσοχοΐδη, καλές οι παρεμβάσεις στην πλατεία Εξαρχείων και σε άλλες περιοχές της Αθήνας, αλλά στην περίπτωση της Σάμου καθώς και άλλων περιοχών, θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε την κλασική φράση: «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required