28 Ιουλ 2020

Την κάλυψη των ελλείψεων ζητά από τον υπουργό Υγείας ο Σύλλογος Εργαζόμενων του νοσοκομείου

Να καλυφθούν άμεσα οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, ιδιαίτερα σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, στο Νοσοκομείο της Σάμου και σε όλες τις Μονάδες Υγείας του νησιού, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας και τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου.

Στην επιστολή τους αναφέρουν:

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου Σάμου προκαλούν οι ελλείψεις σε Μέσα Ατομικής Προστασίας, παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες των συναδέλφων του τμήματος Προμηθειών και των υπόλοιπων υπηρεσιών του νοσοκομείου. 

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, υπάρχουν ελλείψεις σε γάντια και μάσκες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των ασθενών. Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και στις υπόλοιπες δημόσιες μονάδες υγείας. 

Είναι φανερό ότι αν και αυξάνονται τα κρούσματα SARS-CoV-2 και μεγαλώνουν οι πιθανότητες για αναζωπύρωση και εμφάνιση 2ου κύματος της επιδημίας, αλλά και η εμφάνιση στο νησί μας κρουσμάτων κορονοϊού ,η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παίρνει τα απολύτως αναγκαία μέτρα για το εφοδιασμό των δημόσιων μονάδων υγείας σε υγειονομικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας για τους εργαζομένους. 

Συγκεκριμένα η Κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει με κεντρική προμήθεια την επάρκεια υγειονομικού υλικού, με προτεραιότητα στα Μέσα Ατομικής Προστασίας, ούτε έχει χορηγήσει επαρκή έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των αυξημένων λειτουργικών αναγκών των δημόσιων μονάδων υγείας. Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έπρεπε να έχουν γίνει με συνοπτικές διαδικασίες, ώστε να καλυφτούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε όλες τις υπηρεσίες και σε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου, των Κέντρου Υγείας Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, του ΚΕΦΙΑΠ, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και του ΕΚΑΒ δεν έχουν γίνει. 

Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε: 

► να καλυφτούν άμεσα, με κεντρική προμήθεια, οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, με προτεραιότητα στα Μέσα Ατομικής Προστασίας 

► ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑ.Ε. χωρίς όρους και προϋποθέσεις 

► να εξασφαλιστεί πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες μονάδες υγείας 

► μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με συνοπτικές διαδικασίες, ώστε να καλυφτούν άμεσα όλα τα κενά που υπάρχουν. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας. 

► να γίνονται περιοδικά λήψεις τεστ για τον κορονοϊό σε όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και σε όλες τις μονάδες υγείας του νησιού, καθώς και σε όλους τους ασθενείς που γίνονται εισαγωγή στο Νοσοκομείο. 

► να χορηγούνται μάσκες σε όλους όσους εισέρχονται για οποιοδήποτε λόγο στο νοσοκομείο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required