6 Ιουλ 2020

Συγκέντρωση διαδήλωση για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Συγκέντρωση-διαδήλωση για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις πραγματοποιεί την Πέμπτη, 9 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, η ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως «η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και προωθεί για ψήφιση νομοσχέδιο ουσιαστικά απαγόρευσης του δικαιώματος στη διαδήλωση! Ένα νομοσχέδιο που την αρμοδιότητα απόφασης για το αν, πότε και που μπορεί να γίνει διαδήλωση, τη δίνει στο κράτος και στις δυνάμεις καταστολής που έχουν και το «δικαίωμα» της διάλυσης της! Ενώ η συμμετοχή του κάθε εργαζόμενου και νέου στις διαδηλώσεις επισύρει ποινή φυλάκισης έως και δύο χρόνια! 

Αυτή το αντιδραστικό και φασίζον νομοσχέδιο προωθείται την ίδια ώρα που:

Χιλιάδες αναπληρωτές, με βάση τα νέα ωρολόγια προγράμματα αλλά και τους πίνακες που ανακοινώθηκαν σύμφωνα με το νόμο Γαβρόγλου (προσοντολόγιο), οδηγούνται στην αμετάκλητη ανεργία 

Προωθείται βροχή Υπουργικών Αποφάσεων για την εφαρμογή του νόμου 4692 που η κυβέρνηση κατέθεσε και ψήφισε μέσα στην καραντίνα και τις Πανελλαδικές εξετάσεις, που μαζί με την τροπολογία μονιμοποίησης της εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» , χτυπάει και καταργεί στοιχειώδη δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών στις σπουδές, και στη δουλειά 

Με τις ΠΝΠ που επιβάλλουν αναστολή συμβάσεων και εκ περιτροπής εργασία, διαμορφώνεται ένα εκτεταμένο τοπίο ανεργίας και εξαθλίωσης σε όλο το λαό 

Ακριβώς για να θωρακίσει αυτή την άγρια αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική η κυβέρνηση σπεύδει να βάλει στο γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση! Το σύστημα και η κυβέρνηση του φοβούνται τους αγώνες και την πάλη του λαού και της νεολαίας, που γνωρίζουν ότι δεν θα μείνουν με «σταυρωμένα χέρια» μπροστά στη νέα αντεργατική-αντιλαϊκή καταιγίδα που ήδη εξελίσσεται! Εξάλλου εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του συστήματος προωθούν την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών, των δικαιωμάτων στην οργάνωση και στην πάλη του λαού και της νεολαίας! Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία και η επιχείρηση υπαγωγής των σωματείων στο κράτος και στην εργοδοσία με το διαβόητο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων! 

Η κυβέρνηση έχει αποθρασυνθεί και από την στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών, που τηρούν στάση υποταγής έως και ανοιχτής στήριξης απέναντι στην επίθεση του συστήματος! Όμως τώρα η αντιδραστική κυβερνητική επιχείρηση πρέπει να βρεθεί και θα βρεθεί απέναντι στη μαζική οργή και τον ανυποχώρητο αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας που θα απαιτήσουν μέχρι τέλους να αποσυρθεί, να μην περάσει το αντιδραστικό αυτό νομοσχέδιο! 

Γιατί ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν κινητοποιείται και αγωνίζεται απέναντι στις πολιτικές του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα δεν «διαταράσσει την κοινωνικό-οικονομική ζωή» της χώρας όπως προκλητικά ισχυρίζεται η συστημική-κυβερνητική προπαγάνδα! Υπερασπίζεται το δικαίωμα του στη δουλειά, στην περίθαλψη, στην κοινωνική ασφάλιση,στην εκπαίδευση, υπερασπίζεται τα δικαιώματα του στη ζωή! 

Δεν θα μπουν στο γύψο οι ελευθερίες, το δικαίωμα στην οργάνωση και στην πάλη λαού και νεολαίας 
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων!» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required