6 Ιουλ 2020

Γιατί αποσύρεται η πρέσα σκουπιδιών από το "Ξενία" - Η ΕΛΘΕ Α.Ε. αιτιολογεί την απόφασή της


Φωτο.: ert.gr
Μετά από 2 χρόνια λειτουργίας και εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρηματιών, η πρέσα σκουπιδιών που εγκαταστάθηκε τον Απρίλιο του 2018, πίσω από το κτήριο του π. ξενοδοχείου "Ξενία", πρόκειται να αποσυρθεί. Με επιστολή της η εταιρεία ΕΛΘΕ Α.Ε. εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση απόσυρσης. Παρακάτω δημοσιεύουμε τη σχετική επιστολή.

Η συγκεκριμένη πρέσα είναι διαμορφωμένη ώστε να δέχεται απορρίμματα 12 κάδων, τα οποία μετατρέπει, με το πρεσάρισμα, στο ένα τέταρτο του όγκου τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξοικονομείται χώρος, αλλά και χρόνος,  για τη μεταφοράς τους στο ΧΥΤΑ. Ήταν μια πρωτοβουλία που εντάχθηκε στο γενικότερο σχέδιο για τη λειτουργία της ανακύκλωσης στο νησί μετά και την τοποθέτηση των μπλε κλάδων.

Οι επιχειρηματίες της πόλης είδαν με θετικό μάτι την πρωτοβουλία, καθώς μπορούσαν να μεταφέρουν στην πρέσα τις άδειες κούτες εξοικονομώντας χρόνο για τη μεταφορά στον ΧΥΤΑ, ειδικά αν επρόκειτο για μεγάλες ποσότητες ή χώρο στους κάδους που υπήρχαν στη συγκεκριμένη περιοχή, οι οποίοι γέμιζαν και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους περιοίκους.

Η επιστολή της ΕΛΘΕ Α.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required