10 Αυγ 2020

Ταφόπλακα στον τουρισμό της Σάμου

Όπως αιφνιδιαστικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση, από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορωνοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από  Ολλανδία. Το συγκεκριμένο τεστ έχει ένα αρκετά μεγάλο κόστος που σε ορισμένες χώρες ξεπερνά τα 100 € το άτομο.


Να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή στο αεροδρόμιο της Σάμου έχουν απομείνει 12 μόνο πτήσεις charter την εβδομάδα από τις οποίες οι... 7 είναι από Ολλανδία. 

Αν το μέτρο αυτό παραμείνει ενεργό και με δεδομένο ότι πολλοί πελάτες για οικονομικούς και άλλους λόγους δεν επιθυμούν να υποστούν τη διαδικασία του τεστ με δικό τους μάλιστα αξιόλογο κόστος, μπορεί να θεωρηθεί σχεδόν σίγουρο ότι οι 7 πτήσεις θα μειωθούν, αφού θα υπάρξουν και ακυρώσεις και πάγωμα κρατήσεων. Πρόκειται, λοιπόν, για το τελικό χτύπημα στον ήδη ετοιμοθάνατο τουρισμό της Σάμου. 

Να σημειώσουμε ότι όπως προκύπτει από τις ημερήσιες ενημερώσεις του ΕΟΔΥ ελάχιστα κρούσματα οφείλονται σε αλλοδαπούς τουρίστες που έρχονται αεροπορικώς, αντιθέτως η μεγάλη πλειοψηφία έχει σχέση με έλληνες της Αττικής και Θεσσαλονίκης. Να αναμένουμε, λοιπόν, μοριακά τεστ και για τους επισκέπτες μας από Αθήνα; Γιατί δεν προβλέπονται ανάλογα τεστ για μεγαλύτερες χώρες όπως η Αγγλία; Τα μέτρα εξαντλούνται εκεί που το κόστος είναι (δήθεν) μικρό; 

Θα ήταν καλύτερα να απέφευγε η κυβέρνηση τις θεωρίες και κοροϊδίες για restarts του τουρισμού και να άφηνε τους επαγγελματίες να παραμείνουν κλειστοί και στην ησυχία τους.




1 σχόλιο:

Michalis Folas είπε...

Διάβασα το σημαντικό και καίριο άρθρο του Σαμιακού Νήματος το οποίο ελπίζω να ενεργοποιήσει όλους τους αρμόδιους φορείς να αντιδράσουν .... μόλις είχα στείλει τα παρακάτω με μήνυμα στην πολιτική προστασία .....



Φίλοι μου που θέλουν να έρθουν στη Σάμο το Σεπτέμβριο με παρακάλεσαν να φωνάξω όπου μπορώ ότι :το να υποχρεούνται αυτοί που έρχονται από Ολλανδία, να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα , είναι χειρότερο και από απαγόρευση , διότι με τις συνθήκες και τη γραφειοκρατία που επικρατεί σε αυτή τη χώρα , ελάχιστοι από αυτούς που θα μπουν στην ταλαιπωρία και στα έξοδα θα εξασφαλίσουν το αποτέλεσμα πριν την ημερομηνία αναχώρησης …….
Αν αυτό κρίνεται απαραίτητο θα μπορούσε το τέστ , να γίνεται όταν έρχονται στη χώρα μας με δική τους χρέωση (που σίγουρα θα είναι πολύ μικρότερη από αυτή της Ολλανδίας ) έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο.

Είναι αυτονόητο ότι η Ελλάδα έχουμε μεγάλη ανάγκη να δεχτούμε αυτούς που θέλουν και μπορούν να έρθουν να αφήσουν τα χρήματά τους αυτή την δύσκολη περίοδο …. και επίσης έχει ανάγκη να κρατήσουμε τους πελάτες και του φίλους μας …. Δεν πρέπι να τους κάνουμε να μας μισήσουν ….. με αξέχαστες ταλαιπωρίες, δοκιμασίες και τιμωρίες …. Σαν αυτοί που υποβλήθηκαν οι εξαντλημένοι από το ταξίδι τουρίστες που επιστρέψαμε διότι δεν είχαν το μήνυμα στο κινητό τους ……

Ο κορωνοιός δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας είναι πραγματικότητα και πρέπει να πάρουμε μέτρα και να προσέχουμε ...αλλά για να μπορέσει το κράτος να πληρώνει λειτουργεί και να παρέχει κοινωνική πρόνοια και πολιτική προστασία πρέπει να λειτουργεί η οικονομία


ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required