31 Αυγ 2020

Συγκεντρώνουν το φωτογραφικό αρχείο οικογενειών με σκοπό την έκδοση βιβλίου

Ένα μεγάλο και σημαντικό έργο ανέλαβε να υλοποιήσει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Φωτόνησος Τεχνών & Πολιτισμού, η οποία ξεκίνησε να ψηφοποιεί το φωτογραφικό αρχείο όλων των οικογενειών των Κοντακαιίκων, με στόχο την έκδοση ενός ή περισσοτέρων βιβλίων, όπου θα καταγραφεί το φωτογραφικό παρελθόν του χωριού.

Μέρος των φωτογραφιών θα χρησιμοποιηθεί σε φωτογραφική έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του επόμενου Φεστιβάλ Τεχνών Σάμου – Ανατολικό Άκρο. 

Υλικό θα αποσταλεί, επίσης, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, προκειμένου να υπάρξει καλλιτεχνική επέμβαση σε αυτό από φοιτητές της, σε συνεργασία με τον Καθηγητή ζωγραφικής της ΑΣΚΤ Γιάννη Κονταράτο.

Τα αρχεία δίδονται στη «Φωτόνησος» και επιστρέφονται σε διάστημα 1-2 ημερών, ενώ όσοι έχουν τη δυνατότητα μπορούν να σκανάρουν τις φωτογραφίες τους και να τις παραδώσουν σε ψηφιακή μορφή.

«Το ενδιαφέρον μας, προς το παρόν, αφορά σε φωτογραφίες πριν από τη δεκαετία του 1980. Θεωρούμε πως από τη φωτογραφική ιστορία του χωριού δεν θα πρέπει να απουσιάζει καμία οικογένεια. Για το σκοπό αυτό απευθύνουμε το κάλεσμά μας και στις οικογένειες Κοντακιωτών που ζουν στο εξωτερικό και έχουν στην κατοχή τους σχετικό υλικό», αναφέρει η «Φωτόνησος».

Το κάλεσμα αφορά και σε όσους διαθέτουν στο αρχείο τους φωτογραφίες από τα Κοντακαίικα, αλλά δεν έχουν οι ίδιοι σχέση με το χωριό.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αποστέλουν  προσωπικό μήνυμα στη σελίδα στο facebook «Φωτόνησος Κοντακαιίκων», στη σελίδα «Φωτόνησος Τεχνών & Πολιτισμού» ή στο email photonisos@gmail.com.

Να σημειωθεί πως όταν συγκεντρωθεί το ψηφιακό υλικό θα αναζητηθούν τρόποι για να χρηματοδοτηθεί η έκδοση του ή των βιβλίων που θα προκύψουν.

Φωτογραφία:  Φωτόνησος / facebook




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required