9 Σεπ 2020

Μουτζούρης στον ΑΝΤ1: Κρίσιμη και δύσκολη η κατάσταση στη Μόρια

Για κρίσιμη και τραγική κατάσταση έκανε λόγο στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης, αναφερόμενος στα όσα διαδραματίζονται στη Μόρια.

«Περίπου 12.500 μετανάστες είναι στους ελαιώνες και στον δρόμο προς Μυτιλήνη και ο δρόμος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Το θέμα είναι πως ανάμεσά τους είναι άνθρωποι θετικοί στον κορωνοϊοό. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και δύσκολη».

Επιπλέον ο. Μουτζούρης ανέφερε πως σήμερα θα γίνει σύσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη,  που μεταβαίνει στη Λέσβο.

Σύμφωνα με «Το Νησί», ο Γιώργος Ντίνος πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος που βρίσκονταν στο μέτωπο όλη τη νύχτα μέχρι το πρωί ανέφερε στο «Ν» ότι έχει καεί σχεδόν όλο το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και ενδεχομένως να έχει σωθεί μέρος της δομής υγείας που δημιουργήθηκε πρόσφατα από την ολλανδική κυβέρνηση και το υπουργείο Μετανάστευσης.
Μάλιστα ακόμα δύο οχήματα Πυροσβεστικής, σύμφωνα με πληροφορίες, καταφτάνουν στη Λέσβο από τη Χίο για να συνδράμουν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο «Ν» ότι υπάρχουν φόβοι για νεκρούς.

Να σημειωθεί πως προκειμένου να υπάρξει εκτίμηση της κατάστασης, αλλά και να αποφασιστούν μέτρα για την αντιμετώπισή της, θα υπάρξει έκτακτη διυπουργική σύσκεψη στις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Τώρα είναι η ώρα για μεταφορά τους στην Γυάρο και Μακρόνησο. Με τα γεγονότα που φαίνεται πως θα συμβούν με τους γείτονες και μετα τις δηλώσεις Σύρων αντικαθεστωτικών, ότι θα πολεμήσουν στο πλευρό των Τουρκων, είναι πλέον θέμα εθνικής αμύνης η απομόνωση όλων των λαθρομεταναστών, από όλες τις δομές.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required