15 Σεπ 2020

Μάνος Λογοθέτης: "Δεν υπάρχει εξαιρετικός κίνδυνος, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για πολλαπλές εξελίξεις"

Τεστ ταχείας ανίχνευσης του ιού αναμένεται να σταλούν στη Σάμο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, κ. Μάνο Λογοθέτη. Μιλώντας στον «2000 FM» ο κ. Λογοθέτης είπε πως διερευνάται πως νόσησαν οι δύο μετανάστες, οι οποίοι όπως είπε δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους.

«Χτες αργά είχαμε δύο θετικά κρούσματα και σήμερα πάρθηκε απόφαση για καραντίνα της δομής. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί γιατί τα  γεγονότα στη Μόρια ξεκίνησαν από μία καραντίνα. Υπάρχει αναγκαιότητα η δομή να μπει σε καραντίνα όσο είναι εφικτό, να διερευνηθούν οι επαφές τους και να μπουν σε καραντίνα με ήπιο τρόπο και σιγά σιγά. Δεν υπάρχει εξαιρετικός κίνδυνος, αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα  για πολλαπλές εξελίξεις και πρέπει να κινηθούμε με νηφαλιότητα», είπε.

Αναφερόμενος στα κρούσματα στο ΚΥΤ, ο κ. Λογοθέτης επισήμανε πως "είναι περίεργο", καθώς ο κορωνοϊός δεν υπήρχε στο νησί και πρόσθεσε πως τα κρούσματα δεν είχαν σχέση μεταξύ  τους.

Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα της μετακίνησης προσφύγων. «Αν μετακινησούμε κόσμο υπάρχει ψευδαίσθηση πως η πίεση λειτουργεί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required