2 Σεπ 2020

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την επανασύνδεση ρεύματος ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενημερώνει τους δημότες, ότι η Επιτροπή που έχει συσταθεί με την υπ’ αριθμό 23/10-01-2020 Απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, δέχεται αιτήσεις για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 


Οι καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Δ/νση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου μας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες. 

Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ 3088/24-07-2020, σε όσους καταναλωτές έχει γίνει η αποσύνδεση από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος ως τις 30/04/2020 λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και παραμένουν αποσυνδεδεμένοι, έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους, για τη λήψη του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης. 

Συγκεκριμένα: 

Ø Οι αιτούντες, θα πρέπει να πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αυτά ορίζονται από το σχετικό ΦΕΚ ( 3088/24-07-2020 ). 

Ø Επισημαίνεται ότι η αποσύνδεση παροχής ρεύματος θα πρέπει να αφορά την κύρια κατοικία του αιτούντος. 
Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης, το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου. 

Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τον δικαιούχο σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2273353450- 2273353448.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required