21 Σεπ 2020

Η Τ.Ε Σάμου του ΚΚΕ για τα κρούσματα κορωνοϊού και τις πυρκαγιές στο ΚΥΤ

Το κλείσιμο του ΚΥΤ, τη μη δημιουργία νέου και τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας μεταναστών και κατοίκων, ζητά η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών και τις φωτιές στο ΚΥΤ.


Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ αναφέρει:

Τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στο ΚΥΤ και το δεύτερο περιστατικό πυρκαγιάς σε μια εβδομάδα, εντός του ΚΥΤ αυτή τη φορά, φορτώνουν με ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες την κυβέρνηση αλλά και όσους άμεσα ή έμμεσα στηρίζουν την πολιτική της.

Είναι αυταπάτη που καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι η δημιουργία του νέου κλειστού ΚΥΤ στου Ζερβού, που θεμελίωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και χτίζει η ΝΔ, θα σταματήσει τα προβλήματα για πρόσφυγες και κατοίκους.

Η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει τα αιτήματα των νησιωτών για το προσφυγικό –μεταναστευτικό. Έτσι και σε σχέση με τον κορονοϊό έχει αφήσει τους πρόσφυγες και μετανάστες όπως και τους κατοίκους… στην τύχη τους.

Αντί να κλείσει το ΚΥΤ και να απεγκλωβίσει πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα, να στηρίξει το δικαίωμα κάθε πρόσφυγα και μετανάστη να υποβάλει αίτημα ασύλου στη χώρα που επιθυμεί, αντί να αποσύρει την υπογραφή της χώρας μας από τις απαράδεκτες συμφωνίες, στήνει νέα στρατόπεδα – φυλακές τις ΕΕ.

Αντί να πάρει μέτρα για τη δημιουργία πλήρους στελεχωμένου Κέντρου Υγείας εντός του ΚΥΤ, την εξασφάλιση συνθηκών υγιεινής, τη στελέχωση κι ενίσχυση των δομών υγείας του νησιού, μέριμνα για απομόνωση σε ανθρώπινες συνθήκες και σε ειδικό χώρο των κρουσμάτων και των ύποπτων περιστατικών, έχει εντείνει - στο όνομα τους καραντίνας - τον εγκλεισμό στο ΚΥΤ επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών τους τελευταίους μήνες.

Μάλιστα στις επίσημες ανακοινώσεις της τολμά να μιλά για «συρροή» προκειμένου να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες απέναντι σε πρόσφυγες - μετανάστες και κατοίκους. Αλήθεια, ας μας πει, γιατί «συρρέουν» χιλιάδες άνθρωποι στα νησιά μας και ποιος τους κρατά σε «συνωστισμό»;;

Εδώ και τώρα:

· Μαζικά τεστ σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες, τους εργαζόμενους του ΚΥΤ, των δομών υγείας και όποιας τους ομάδας του πληθυσμού κριθεί αναγκαίο από γιατρούς και το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό ενταγμένους στο δημόσιο σύστημα Υγείας και με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

· Μαζικός απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες στο ΚΥΤ προς την ηπειρωτική Ελλάδα κι από ’κει στις χώρες που επιθυμούν. Να κλείσουν όλα τα hotspot – Κανένα νέο.

· Μέχρι να ολοκληρωθεί ο απεγκλωβισμός να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί Κέντρο Υγείας στο ΚΥΤ, να υπάρχουν σταθεροί προληπτικοί έλεγχοι, να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με την παροχή επαρκούς νερού και των αναγκαίων μέσων για καθαριότητα και προστασία.

· Να καλυφθούν τώρα, με διορισμούς μόνιμου προσωπικού, όλα τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό στις δομές της δημόσιας Υγείας του νησιού, να στελεχωθούν με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες το νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας, ώστε να λειτουργούν όλο το 24ωρο.

· Να εξασφαλιστεί η προμήθεια όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας με φάρμακα, υγειονομικό υλικό, είδη υγιεινής και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ.) για την προστασία των ασθενών και εργαζομένων.

· Τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν από το κράτος δωρεάν στον πληθυσμό και ιδιαίτερα σε όλους τους χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Μαζικός απεγκλωβισμός των χιλιάδων λαθρομεταναστών πρός την Γυάρο και Μακρόνησο, και όχι στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Γιατί δεν προτείνετε σε ποιάν οι ποιές πόλεις να μεταφερθούν για να ξέρουν και εκεί οι κάτοικοι τις προθέσεις σας.Με τα γεγονότα που θα συμβούν με τους γείτονες και μετα τις δηλώσεις Σύρων αντικαθεστωτικών, ότι θα πολεμήσουν στο πλευρό των Τούρκων, είναι πλέον θέμα εθνικής ασφάλειας, η απομόνωση όλων των λαθρομεταναστών, από όλες τις δομές. Οι πράκτορες της ΜΙΤ που αλωνίζουν τα νησιά εκτός όλων των άλων είναι και οι υπεύθυνοι για την φωτιά συνεπικορούμενοι από ΜΚΟ με έδρα την Αθήνα που έχει άριστες σχέσεις με την Τούρκικη πρεσβεία.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required