9 Σεπ 2020

Κώστας Μουτζούρης: Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν μπορεί να μετατραπούν στη Σπιναλόγκα της Ευρώπης

Ανακοίνωση για τη φωτιά στη Μόρια εξέδωσε ο περιφερειάρχης  Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστας Μουτζούρης.


Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Πριν μερικούς μήνες ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είχε δηλώσει πως το Βόρειο Αιγαίο είναι μια «πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί». Σήμερα δυστυχώς επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο . Η κυβέρνηση, η οποία τους τελευταίους μήνες δείχνει πρόοδο στην διαχείριση του μεταναστευτικού, οφείλει να βρει τρόπο να απομακρύνει τους μετανάστες από τις νήσους μας. 

Η Λέσβος αλλά και γενικότερα οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου δεν μπορεί να μετατραπούν στη Σπιναλόγκα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Δεν θα επιτρέψουμε οι νήσοι μας να συνεχίσουν να γίνονται πεδία μαχών και καταστροφών. Δεν μπορούμε, πλέον, μόνοι μας να αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο πρόβλημα της Ευρώπης. 

Η Περιφερειακή Αρχή εκφράζοντας τη βούληση και την αγανάκτηση των κατοίκων της Λέσβου δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί οιαδήποτε νέα δομή και ζητά από την Κυβέρνηση να προβεί σε συντονισμένες κινήσεις σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές χώρες για την επίλυση του πρόβληματος. Η φιλοξενία μεταναστών σε επιβατηγά πλοία ή κρουαζιερόπλοια, ώστε να ενδιαιτηθούν οι μετανάστες αναδεικνύεται εκ νέου μια καλή λύση, όπως είχαμε προτείνει παλαιότερα. 

Τα σημερινά δραματικά γεγονότα έβαλαν τέλος στην ύπαρξη του Κ.Υ.Τ Μόριας. Στα αποκαΐδια της δεν μπορεί να στηθεί νέα «Μόρια». Η κοινωνία της Λέσβου δεν μπορεί να δεχτεί καμία άλλη λύση ύστερα από όλα όσα έχει υποφέρει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required