22 Οκτ 2020

Πως θα τιμηθεί η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στη Σάμο


Χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση θα τιμηθεί η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, στη Σάμο.

Σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, αναφέρει πως η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940. 

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Τετάρτη και θα περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ορίζουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις στην πόλη της Σάμου (έδρα της Περιφερειακής Ενότητας):

Γενικό σημαιοστολισμό από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου, μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Θούρια και εμβατήρια από μεγαφωνική συσκευή της 79 Α.Δ.Τ.Ε., που θα εγκατασταθεί στην Πλατεία Πυθαγόρα, καθώς και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ιερών Ναών της πόλεως.

Ώρα 09:00 : Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Πλατεία Πυθαγόρα με συμμετοχή στρατονόμων και μουσικού της 79 ΑΔΤΕ.

Ώρα 10:30 : Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιου (πέρας προσελεύσεως επισήμων στον Ιερό Ναό στις 10:25). Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από εκπαιδευτικό, που θα οριστεί από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των πεσόντων στην Πλατεία Πυθαγόρα και κατάθεση στεφάνων με σειρά προβαδίσματος, από τους:

Ώρα 17:30 : Υποστολή της Σημαίας με συμμετοχή στρατονόμων και μουσικού της 79 ΑΔΤΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required