23 Οκτ 2020

Στην Κατηγορία 2 η Σάμος – Ανανεώθηκε ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας

Με νέα δεδομένα λειτουργεί από σήμερα ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη νόσο Covid-19 έπειτα από την επικαιροποίησή του. Η Σάμος, όπως ήταν αναμενόμενο, βρίσκεται πλέον στην Κατηγορία 2 (κίτρινο), δηλαδή στο επίπεδο επιτήρησης, από το επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί), που βρίσκονταν από τις 12 Οκτωβρίου έως σήμερα. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ισχύσουν τα αυστηρότερα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από 00:30-05:00 και η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. 

Τη διαβεβαίωση για την αλλαγή της Σάμου από την Κατηγορία 3 στην 2 είχε δώσει νωρίτερα και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, στον βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, στη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία. 

Η αλλαγή ήταν αναμενόμενη, αφού η Σάμος παρουσιάζει συνεχώς, το τελευταίο διάστημα, μείωση κρουσμάτων.


Το ανανεωμένο ΦΕΚ

Όπως σημειώνει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης, «σε νέα επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, σχετικά με την αλλαγή επιπέδου επικινδυνότητας της Σάμου (Βελτίωση), στο χάρτη Covid-19, με ενημέρωσε ότι το νέο ΦΕΚ θα δημοσιευθεί αύριο Σάββατο και τα νέα ηπιότερα μέτρα, που θα ισχύσουν για το βελτιωμένο επίπεδο, θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required