6 Οκτ 2020

Οικίσκος στο προσωρινό καταφύγιο ζώων

Ένα χρόνιο αίτημα πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας και ενεργειών του Αντιδημάρχου κ. Ευάγγελου Καρρά και της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Ανατολικής Σάμου, με την τοποθέτηση ενός προκατασκευασμένου οικίσκου πολλαπλών χρήσεων στο προσωρινό καταφύγιο των αδέσποτων ζώων. 

Περιέχει WC, ψυγείο, κουζίνα, ηλιακό θερμοσίφωνα και air-condition, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για το υπάρχον προσωπικό. Ο συγκεκριμένος οικίσκος θεωρείται απαραίτητος και αναγκαίος, καθώς προορίζεται ως χώρος υποδοχής και χώρος αποθήκευσης ζωοτροφών και φαρμάκων. Μελλοντικά θα χρησιμοποιείται και ως ιατρείο για στειρώσεις των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

«Η συνδρομή της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών με τη δωρεά του συγκεκριμένου εξοπλισμού, αποδεικνύει ότι στέκεται αρωγός στη στήριξη των υπηρεσιών του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ο οποίος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, για την αξιοπρεπή αντιμετώπιση του προβλήματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και των σοβαρών ζητημάτων ζωοανθρωπονόσων και επιθέσεων αδέσποτων σκύλων σε συμπολίτες μας.

Η συνεργασία εθελοντών και του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου για τη σωστή διαχείριση αδέσποτων ζώων στο χώρο του προσωρινού καταφυγίου είναι σημαντική. Με αίσθημα ευθύνης και ευαισθησίας ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εστιάζει στην αρμονική συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων», αναφέρει ο δήμος.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required