26 Οκτ 2020

Δράση με θέμα "Το καπλάνι επιστρέφει στο Λαμαγάρι" από το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας "Άλκη Ζέη"

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας “Άλκη Ζέη" της ΑΡΣΙΣ –Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, με την υποστήριξη του Δήμου Ανατολικής Σάμου, σας προσκαλούν στη δράση με θέμα "Το καπλάνι επιστρέφει στο Λαμαγάρι".

Η δραστηριότητα - για παιδιά ηλικίας 8-11 ετών, έχει σαν στόχο την μύηση των μικρών μας φίλων στο μοναδικό τρόπο γραφής της διεθνούς φήμης, Σαμιώτισσας συγγραφέως, Άλκης Ζέη.

Με έμπνευση από το πολυμεταφρασμένο βιβλίο “Το Καπλάνι της Βιτρίνας”, μέσα από ειδικά σχεδιασμένη μεθοδολογία και ιδιαίτερες εμπειρίες, που προάγουν τη Συναισθηματική Αγωγή, στόχος είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, η επεξεργασία και κατανόηση των συναισθημάτων και βιωμάτων των παιδιών, καθώς και η επαφή με τα οφέλη που προσφέρει η ανάγνωση εξωσχολικών λογοτεχνικών βιβλίων.




Έναρξη / Διάρκεια δραστηριότητας

Έναρξη προγράμματος: Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Διάρκειας προγράμματος: 10 συναντήσεις διάρκειας 2 ωρών έκαστη

Ημέρες πραγματοποίησης δραστηριότητας: Κάθε Τετάρτη 17:00–19:00 στο χώρο του "Άλκη Ζέη", επί της λεωφόρου Μαλαγαρίου (λίγο πριν από το κτίριο Crystal)

Πληροφορίες / κρατήσεις θέσεων

Για πληροφορίες ή εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2273181030 καθημερινά 8:00-17:00 ή μέσω e-mail στο alkizei.arsis@gmail.com

Η συμμετοχή στην δραστηριότητα είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμών και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων COVID -19

Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου.




Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας, άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2020, αποτελείται από καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης, σχολικής στήριξης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ενημέρωσης, δημιουργικής απασχόλησης, καθώς και σεμινάρια για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας «ΑΛΚΗ ΖΕΗ» αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και του Γραφείου Συνεργασίας της UNICEF στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη της UNICEF, του ΔΟΜ και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – DG HOME.

Στο έργο αυτό σημαντικός αρωγός είναι η οικογένεια της Άλκης Ζέη, ο εκδοτικός οίκος ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και οι εκδόσεις Θεμέλιο.

Η ΑΡΣΙΣ ευχαριστεί τις εκδόσεις Θεμέλιο για την παραχώρηση της άδειας χρήσης του εξωφύλλου, από την πρώτη έκδοση του βιβλίου της Άλκης Ζέη, «Το καπλάνι της Βιτρίνας» του 1963 σε επιμέλεια ΙΔ. Στρατηγόπουλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required