24 Οκτ 2020

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE: 700 υποτροφίες ύψους 6 εκ. ευρώ τα τελευταία 18 χρόνια

Ένα πρόγραμμα θεσμός για τη στήριξη των νέων που ονειρεύονται έναν κόσμο καλύτερο για όλους. Εδώ και 18 χρόνια, το πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE είναι σύμμαχος των φοιτητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, προσφέροντάς τους οικονομική υποστήριξη, ώστε να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Κάθε χρόνο, η εταιρεία προκηρύσσει συγκεκριμένο αριθμό υποτροφιών, που απευθύνονται σε πρωτοετείς φοιτητές συγκεκριμένων σχολών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα έχει βοηθήσει 700 φοιτητές και έχει διαθέσει συνολικά 6 εκατ. ευρώ για την εκπαίδευσή τους. Από αυτά τα παιδιά, το 40% προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ κάποιοι μάλιστα κατάφεραν να διαπρέψουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού στον τομέα της έρευνας ή ως υποψήφιοι ακαδημαϊκοί. Αντίστοιχα, άλλοι υπότροφοι είναι σήμερα καταξιωμένοι επαγγελματίες.

«Αν μας έχει διδάξει κάτι η δύσκολη περίοδος που διανύουμε, είναι ότι αντιμετωπίζοντας τα εμπόδια ως ευκαιρίες για αλλαγή, μπορούμε να προοδεύσουμε και να πάμε μπροστά. Οι υπότροφοί μας είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτής της θετικής στάσης ζωής. Είμαστε περήφανοι που στεκόμαστε δίπλα τους, στηρίζοντας τα ακαδημαϊκά τους βήματα. Επενδύοντας στο μέλλον αυτών των παιδιών, επενδύουμε στο μέλλον της πατρίδας μας», ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, με αφορμή την έναρξη του φετινού προγράμματος.




Τους νέους που σήμερα αντιμετωπίζουν δυσκολίες -όπως και ο ίδιος-, συμβουλεύει ο τριτοετής φοιτητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υπότροφος της COSMOTE, Μιχαηλάγγελος Πιερράτος: «Οι αδικίες και τα προβλήματα του κόσμου είναι προφανή, αλλά δυστυχώς πέρα από τον προσωπικό μας αγώνα, λίγα μένουν εντός των δυνατοτήτων μας να πράξουμε, τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον. Οπότε ο προσωπικός αγώνας, η δίψα για γνώση και δημιουργία, σε συνδυασμό με πιθανές σημαντικές ευκαιρίες όπως είναι οι υποτροφίες που προσφέρει η COSMOTE, είναι οι κινητήριες δυνάμεις, κατά τη γνώμη μου, για την κατάκτηση των στόχων».

Το πρόγραμμα υποτροφιών της COSMOTE για το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 είναι σε εξέλιξη. Μέσω του προγράμματος, η εταιρεία προσφέρει 30 υποτροφίες: 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. Επιπλέον των υποτροφιών, η COSMOTE προσφέρει στους υποτρόφους της laptop και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet και COSMOTE TV.


Με όραμα για έναν κόσμο καλύτερο για όλους, η COSMOTE αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, καθώς και για τη βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών, ώστε όλοι να έχουν ισότιμα πρόσβαση στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών. Το 2019, η κοινωνική συνεισφορά της εταιρείας, ανήλθε σε €3,6 εκατ.

Περισσότερα στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2019



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required