27 Νοε 2020

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Χουλιάρα για τα δεδομένα, ένα μήνα μετά τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου

Σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου και ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας, σε ανάρτησή στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρεται στην ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 Ο κ. Χουλιάρας, διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, αναφέρει ότι «συμπληρώνεται ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια σταδιακή μείωση και φθίνουσα πορεία στον αριθμό των μετασεισμών, με την πάροδο του χρόνου και η τιμή της παραμέτρου "b" στην σχέση Gutenberg-Richter είναι φυσιολογική b=1.16».

 

Επίσης, σημειώνει ότι «τα επίκεντρα των μετασεισμών συνωστίζονται στον σεισμογόνο χώρο στη διεύθυνση ανατολή-δύση με δύο clusters. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί κανένας μετασεισμός που να προσεγγίζει μία τάξη μικρότερο μέγεθος από τον κύριο σεισμό που ήταν 6,7 Ρίχτερ. Η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχίσει την εκτόνωση της ενέργειας για αρκετό καιρό ακόμη και οι κάτοικοι του νησιού θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την πιθανή εκδήλωση ισχυρών μετασεισμών και να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτίρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required