21 Νοε 2020

Χρυσό μετάλλιο από το ισπανικό Πανεπιστήμιο της Γρανάδα στον καθηγητή του Δ.Π.Θ. Μανόλη Βαρβούνη

Την 1η Δεκεμβρίου 2020, κατά την πρώτη συνεδρίαση του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Η λαϊκή θρησκευτικότητα στον ελληνικό κόσμο: από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη Ελλάδα» («La Religiosidad popular en el mundo griego: de la Antigüedad a la Grecia contemporánea» - XV EncuentroCientífico sobre Grecia), που διοργανώνουν από 1-3 Δεκεμβρίου στην Γρανάδα της Ισπανίας διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας,


το Τμήμα Ελληνικής και Σλαβικής Φιλολογίας (Departamento de Filología Griega y Filología Eslava), το Μεσογειακό Κέντρο (Centro Mediterráneo) και το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών (Centro de Estudios Bizantinos, Neogriegos y Chipriotas) του Πανεπιστημίου της Γρανάδα (Universidad de Granada) θα απονεμηθεί το «Χρυσό Μετάλλιο Τιμής» (Medalla de Honor) του Centro de Estudios Bizantinos, Neogriegos y Ghipriotas στον καθηγητή Λαογραφίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., συμπατριώτη μας, κύριο Μανόλη Βαρβούνη, για το σύνολο της προσφοράς και του επιστημονικού έργου του στις νεοελληνικές σπουδές.

Ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης Μανόλης Γ. Βαρβούνης


Μαζί θα τιμηθεί και η καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας και αντιπρύτανης του Δ.Π.Θ. κυρία Ζωή Γαβριηλίδου. Αυτή η διεθνής ακαδημαϊκή τιμή, πέρα από την επιβράβευση του επιστημονικού έργου του καθηγητή Μ. Γ. Βαρβούνη στον τομέα της ελληνικής Λαογραφίας, της μελέτης της λαϊκής θρησκευτικότητας και της παραδοσιακής θρησκευτικής συμπεριφοράς του λαού, αποτελεί και αναγνώριση του ερευνητικού και διδακτικού έργου που επιτελείται στη Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ.



Το πρόγραμμα του συνεδρίου




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required