30 Νοε 2020

Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων Δυτικής Σάμου: "Να μην αφήσουμε να μας εγκαταλείψουν"

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή λαϊκή συνέλευση κατοίκων από τη Δυτική Σάμο, σχετικά με τις επιπτώσεις από τον φονικό σεισμό.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κινητοποίησης την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, στις 10 π.μ. στο Δημαρχείο Καρλοβάσου, προκειμένου να πάρει θέση η Δημοτική Αρχή για τα σοβαρά  ζητήματα που έχουν προκύψει.

Ακολουθεί το Ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης:

Ένα μήνα από τον φονικό σεισμό και τα προβλήματα, καθημερινά γίνονται περισσότερα. Πάνω από 2000 κτίρια ακατάλληλα, εκατοντάδες άνθρωποι ξεσπιτωμένοι, κόποι μιας ζωής στα συντρίμμια, 13 τουλάχιστον σχολεία με πολύ σοβαρά προβλήματα.

Ένα μήνα μετά και συνεχίζουμε να ζούμε με τον φόβο της κατάρρευσης των ερειπίων και των ακατάλληλων κτιρίων. Κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας από την πλευρά των αρχών, παρά μόνο ασπροκόκκινες κορδέλες γύρω από τα επικίνδυνα και μερικές λαμαρίνες να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

Ένα μήνα μετά, χωρίς καμία άμεση οικονομική βοήθεια, αφού ούτε καν το χαρτζιλίκι των 600€ δεν έχει φανεί και από ότι φαίνεται δεν προορίζεται για όλους! Ο καθένας από εμάς βρίσκεται αντιμέτωπος με χίλια δυο εμπόδια για να δηλώσει τις ζημιές του, με πρόσχημα την γραφειοκρατία, αφού όλες οι αρμόδιες αρχές δηλώνουν… αναρμόδιες.

Μας πλημμυρίζει οργή και αγανάκτηση! Είμαστε εγκαταλειμμένοι από την κυβέρνηση και τους τοπικούς άρχοντες. Εξάλλου το έργο το έχουμε ξαναδεί. Στις πλημμύρες σε Μάνδρα και Καρδίτσα, στη φωτιά στο Μάτι, σε παλιότερες καταστροφές… Όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήνουν, ο λαός εγκαταλείπεται στη μοίρα του να ξαναστήσει τη ζωή του όπως-όπως. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι! Δεν θα βουλιάξουμε στη μοιρολατρία. Δεν θα το δεχτούμε. Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση, απαιτούμε άμεση λύση σε όλα τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το σεισμό.

Συλλογικά, μαζικά, αγωνιστικά! 

Διεκδικούμε:

Ασφάλεια όλων των κατοίκων – δε θα ζήσουμε μέσα στα ερείπια. Άμεση κατεδάφιση των επικίνδυνων κτιρίων.

Να χαρακτηριστεί η περιοχή στην Παναγία επισήμως επικίνδυνη

Άμεση και πλήρη καταγραφή όλων των ζημίων – άμεση και πλήρη αποζημίωση για κατοικίες και επαγγελματίες, χωρίς προϋποθέσεις

Στέγη και στήριξη σε όλους τους ξεσπιτωμένους

Άμεση καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης για τις πρώτες και βασικές ανάγκες σε όλους τους σεισμοπαθείς χωρίς προϋποθέσεις.

Ασφαλή σχολικά κτίρια για τα παιδιά μας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required