2 Νοε 2020

Στα χωριά της Σάμου κλιμάκιο της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ

Στα Κοντακαίικα, Κοντέικα, Πλάτανο, Πύργο, Μαυρατζαίους και Χώρα τα οποία έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές από την ισχυρή σεισμική δόνηση της Παρασκευής, επισκέφθηκε χτες το πρωί το κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και την Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτή του Κόμματος μαζί με την Αγλαΐα Κυρίτση, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου.

 

Όπως αναφέρει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, το μεγαλύτερο πρόβλημα συναντάται στο χωριό Κοντέικα όπου η πλειοψηφία των σπιτιών, κατά τη διάρκεια του πρώτου ελέγχου από τα κλιμάκια, έχει χαρακτηριστεί «κίτρινη» αλλά μη κατοικήσιμη. 




«Η απόγνωση των κατοίκων είναι απερίγραπτη, καθώς χάθηκε σε μία στιγμή ο κόπος μίας ζωής και όπως τόνιζαν στα μέλη του κλιμακίου «με τα 500 ευρώ δεν μπορείς να ξαναφτιάξεις τίποτα». Έτσι, για δεύτερο βράδυ η νύχτα θα βρει ξανά στους δρόμους όλους τους κατοίκους του συγκεκριμένου χωριού, χωρίς κανείς να μπορεί να εγγυηθεί πότε θα ολοκληρωθεί το μαρτύριο αυτό. 



Σε αυτό, στάθηκαν στις δηλώσεις τους η Μ. Κομνηνάκα και η Α. Κυρίτση, τονίζοντας πως είναι επιτακτική η ανάγκη για πραγματικές αποζημιώσεις στους πληγέντες, αλλά και άμεση λύση στο ζήτημα της στέγασης, με ευθύνη της κυβέρνησης.  

 

Παράλληλα κλιμάκια της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ επισκέφθηκαν τα χωριά Λέκκα, Παγώνδα και Μυτιληνιούς», αναφέρει η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ.




2 σχόλια:

Αγγελος είπε...

Ήλθον, είδον και απήλθον.

ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ Ο ΣΑΜΙΟΣ είπε...

Το ΚΚ είναι η Βασιλω των καταστροφών, πρώτο πρώτο για καπηλεία και προπαγάνδα πάνω στην συμφορά. Οι απατ-αιώνιοι της Ιστορίας.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required