2 Νοε 2020

ΝΟΔΕ Σάμου: "Η Σάμος άντεξε"


Ανακοίνωση για το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου εξέδωσε η ΝΟΔΕ Σάμου. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Το νησί μας δοκιμάζεται τις τελευταίες μέρες μετά από το χτύπημα του Εγκέλαδου που έγινε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου .Οι ζημιές τόσο σε σπίτια και επιχειρήσεις όσο σε ιστορικά κτίρια και εκκλησίες είναι ανυπολόγιστες. Βέβαια, τίποτα δε συγκρίνεται με το χαμό των δύο αγγέλων που μας συντάραξε όλους . Η καρδιά και η σκέψη μας βρίσκεται στην Κλαίρη και τον Άρη και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Μετά από το χτύπημα του σεισμού ,αμέσως στις επόμενες ώρες με εντολή του Πρωθυπουργού ήρθε στη Σάμο κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ Θεόδωρο Λιβάνιο. Την επόμενη μέρα και εντός 23 ωρών τη Σάμο επισκέφθηκε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προήδρευσε σε ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων. Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες από το μεγάλο σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε. Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα και η Πολιτική Προστασία συντόνισε τις ενέργειες όλων των φορέων για τη διαχείριση της κρίσης. Το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου ήταν σε πλήρη ετοιμότητα όπου περιέθαλψαν τους τραυματίες. Ο Βουλευτής του Νομού Σάμου, καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης ήταν παρών σε όλες τις συσκέψεις με τους Υπουργούς και τους φορείς.

Σήμερα 1 Νοεμβρίου επισκέφτηκε τη Σάμο η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία παρευρέθη στις κηδείες των αδικοχαμένων μαθητών. Νωρίς το πρωί επισκέφθηκε τα δύο σχολεία που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές , Χώρας και Άνω Βαθέως καθώς και το κτήριο που στεγάζονται οι διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Διαπίστωσε και η ίδια τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί το νησί μας, η Υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη για να δει από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί τα ιστορικά κτήρια και οι εκκλησίες μας.

Η Σάμος άντεξε, προχωράμε μπροστά με αισιοδοξία για το μέλλον. Θα τα καταφέρουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required