28 Νοε 2020

Γιώργος Κυριαζής προς Άδωνι Γεωργιάδη: «Να μεριμνήσετε για την επίσπευση των διαδικασιών προς τους πληγέντες»

Με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γιώργος Κυριαζής, ζητά να υπάρξει μέριμνα, μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς, Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ώστε άμεσα να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν από τον πρόσφατο σεισμό. Παρακάτω ολόκληρη η επιστολή.


Σάμος, 27/11/2020

Αριθμ. Πρωτ. 844


ΠΡΟΣ: κ. Άδωνι – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη

Υπουργό Ανάπτυξης και

Επενδύσεων


ΚΟΙΝ: κ. Ιωάννη Βρούτση

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών

Υποθέσεων

κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Υπουργό Οικονομικών


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ανακοίνωσε στις 9 Νοεμβρίου 2020, οκτώ (8) μέτρα στήριξης σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που επλήγησαν από τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020.

Μέχρι σήμερα όμως δεν έχει εκδοθεί καμία υπουργική απόφαση και όπως αντιλαμβάνεσθε, χωρίς την έκδοση των αντίστοιχων υπουργικών αποφάσεων είναι αδύνατη η εφαρμογή τους από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του δημοσίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πληττόμενες επιχειρήσεις της Σάμου.

Σας απευθύνουμε θερμή παράκληση, να μεριμνήσετε με τα συναρμόδιά υπουργεία για την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της έκδοσης των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων και την αποστολή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες του νομού, λαμβάνοντας μέριμνα και για τις πληρωμές που λήγουν άμεσα.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου

Γεώργιος Α. Κυριαζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required