28 Νοε 2020

Στα «μαλακά» ο «φίλος» του Mιχάλη Σαρικλή

Η αυλαία στην υπόθεση του ήρωα πολέμου από τη Σάμο που φώτισε το «Τούνελ», έπεσε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου με την καταδίκη του ανθρώπου που ευθύνεται για τον θάνατό του, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγαίου.

Το άτομο που είχε πλευρίσει τον Μιχάλη Σαρικλή  παριστάνοντας τον φίλο και τον ξεζούμιζε οικονομικά, κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχος για το αδίκημα της πρόκλησης θανατηφόρας σωματικής βλάβης και όχι αυτό της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για το οποίο είχε εξαρχής διωχθεί.

Καταδικάστηκε σε δώδεκα χρόνια κάθειρξη, την οποία θα εκτίσει με βραχιολάκι στην οικία του εκμεταλλευόμενος τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για τους καταδικασθέντες που είναι άνω των 70 χρόνων.

Η πλειοψηφία των δικαστών και ενόρκων αποδέχτηκε ότι ο «φίλος» κατάφερε απανωτά χτυπήματα στον 92χρονο Σαρικλή το πρωινό της 10ης Νοεμβρίου 2016 στον Κέδρο της Σάμου, όχι όμως με σκοπό να τον σκοτώσει. Ο θάνατος του ηλικιωμένου επήλθε εξ αμελείας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο των γιων του θύματος Γιώργο Μπουρμά, η πολιτική αγωγή θα αιτηθεί την άσκηση έφεσης επί της αποφάσεως.

Μία ημέρα πριν, η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του Ελληνοκαναδού «φίλου» του Μιχάλη Σαρικλή κάνοντας εκτενή αναφορά στο «Τούνελ» και στη συμβολή του στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, εξαρχής υπήρχαν σοβαρές καθυστερήσεις και λανθασμένες ενέργειες από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σάμου. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσουν τρία χρόνια με τον «φίλο» του ήρωα πολέμου να κυκλοφορεί ελεύθερος και να δίνει κουράγιο στους γιους του θύματος που αναζητούσαν τον αγνοούμενο άνθρωπό τους.

Η πίεση που άσκησε στον κατηγορούμενο η έρευνα του «Τούνελ» ανέδειξε τις αντιφάσεις του, τόνισε η εισαγγελέας. Αυτό προκάλεσε την εκ νέου κινητοποίηση της τοπικής Αστυνομίας με αποτέλεσμα να αποσπάσουν επιτέλους την ομολογία του δράστη.

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είχε απορρίψει τις αιτιάσεις του κατηγορούμενου που έκανε λόγο για ατύχημα. Όπως είπε, τα πολλαπλά κατάγματα στο κρανίο του, η απόκρυψη του πτώματος και η κατ’ εξακολούθηση παραπλάνηση των Αρχών, αποδεικνύουν το δόλο του στην διάπραξη του εγκλήματος.

Πηγή: anikolouli.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required