21 Δεκ 2020

Παραχώρηση οικίσκου για τις ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών Δυτικής Σάμου, Φούρνων & Ικαρίας

Φωτο. αρχείου
Όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, κα Φλώρα Τζεβρένη, μετά το αίτημα του συλλόγου, με Αρ.Πρωτ. 41 της 08 Δεκ. 2020, που αφορούσε σε παραχώρηση οικίσκου προκειμένου να τοποθετηθεί σε χώρο της πόλεως Καρλοβάσου, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως Παράρτημα των κεντρικών γραφείων τους, που βρίσκονται στην πόλη της Σάμου, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολύτεκνων οικογενειών Δυτικής Σάμου, Φούρνων και Ικαρίας, άμεσα ανταποκρίθηκε ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο οποίος στην απαντητική επιστολή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα πραγματοποιήσει το αίτημα με την έλευση του νέου έτους.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. γενικός γραμματέας στηρίζει εμπράκτως τις πολύτεκνες οικογένειες των νησιών μας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων μας είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πολυτέκνων.

Η επιστολή του Συλλόγου Πολυτέκνων με το σχετικό αίτημα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΑΜΟΥ – ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Κόμβος Μαλαγαρίου Σάμου, Τ.Κ. 83100 (Τηλ. 2273023900 - 6971690066)

Σάμος 08 Δεκ 2020 Αρ. Πρωτ. : 41

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ: Βουλευτή Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων Καθηγητή κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη.

Γεν. Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κα. Χριστιάννα Καλογήρου.

Γεν. Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Λογοθέτη.

Κ.κ. Δημάρχους Ανατολικής – Δυτικής Σάμου, Ικαρίας & Φούρνων.

ΔΕΕΠ Ν.Δ. Σάμου.

ΚΟΙΝ.: Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ).

Σας γνωρίζουμε ότι ο σύλλογός μας καλύπτει τις πολύτεκνες οικογένειες Σάμου – Ικαρίας & Φούρνων, το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργεί αυξημένα προβλήματα λόγω της απόστασης τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα.Συγκεκριμένα στην Ικαρία διαβιούν 200 πολύτεκνες οικογένειες, στους Φούρνους 45, στην Ανατολική Σάμο 200 και στη Δυτική Σάμο 230.

Προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των οικογενειών και ειδικότερα της Δυτικής Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων τόσο σε διανομή τροφίμων, θεώρησης ταυτοτήτων αλλά και άμεσης παραλλαβής πιστοποιητικού πολυτεκνικής ιδιότητας το οποίο εκδίδεται από τη Συνομοσπονδία μας (ΑΣΠΕ), ενέργειες οι οποίες δυσχεραίνονται ιδιαιτέρως μετά την πανδημία αλλά και τον φονικό σεισμό, αναγκαιοί όπως μας συνδράμετε με έναν οικίσκο (για παράρτημα του συλλόγου) ο οποίος θα τοποθετηθεί στην πόλη του Καρλοβάσου σε προσβάσιμο χώρο που θα μας υποδειχθεί από το Δήμο Δυτικής Σάμου ώστε με το μικρό πλοίο που εξυπηρετεί τα δύο νησιά να πραγματοποιούνται έγκαιρα οι προαναφερθείσες ενέργειες.

Ο σύλλογός μας έχει υποβάλλει στο πρόσφατο παρελθόν αίτημα για στέγαση στο Δήμο Δυτικής Σάμου το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                
 
                Η                                                        Η

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δήμητρα Λάμπρου                               Φλώρα Τζεβρένη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required