7 Δεκ 2020

Με λιτότητα εορτάστηκε ο Άγιος Νικόλαος στη Σάμο

Με λιτότητα εορτάστηκε φέτος η μνήμη του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Ο Μητροπολίτης Σάμου, κ.κ. Ευσέβιος ιερούργησε κεκλεισμένων των θυρών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βαθέος, οπού μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη της Δοξολογίας για την εορτή του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, των οποίων εξήρε τη σπουδαία προσφορά προς τα ακριτικά μας νησιά.

Να σημειωθεί πως στα νησιά της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, τόσο ο Μητροπολιτικός Ναός στο Βαθύ, όσο και οι κεντρικοί Ναοί στις μεγάλες πόλεις και τα παραθαλάσσια χωριά, είναι αφιερωμένα στον Άγιο Νικόλαο, 15 τον αριθμό, όπως στο Πυθαγόρειο, τον Όρμο Καρλοβάσου, τον Όρμο Μαραθοκάμπου, το Κοκκάρι, τον Άγιο Κήρυκο, τον Εύδηλο, τον Αρμενιστή, το Καρκινάγρι, τους Φούρνους κλπ.

Φέτος, δυστυχώς, οι Ναοί του Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου και Όρμου Καρλοβάσου, λαβωμένοι από τον σεισμό, παρέμεινα κλειστοί.



«Ἄς εὐχηθοῦμε ὁ Ἅγιος Νικόλαος, ὁ προστάτης καί πολιοῦχος μας νά πρεσβεύει στόν Κύριο, ὥστε γρήγορα νά ἀνορθώσουμε τά θυσιαστήρια τῶν Ναῶν μας καί ὡς «ὁ ἐν νόσοις ἰατρός» νά μᾶς ἐλευθερώσει ἀπό τήν ἀπειλή τῆς ἐπιδημίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Σάμου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required