19 Ιαν 2021

Λήψη μέτρων προστασίας για τους μετανάστες ζητά η Μαρία Κομνηνάκα

Να προχωρήσει η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλα τα σπίτια, στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς και τη λήψη μέτρων για την προστασία και τον απεγκλωβισμό των μεταναστών από τα νησιά, ζητά η βουλευτής του ΚΚΕ, Μαρία Κομνηνάκα.

Η βουλευτής αναφέρει:

Ο ερχομός της κακοκαιρίας, με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, βρίσκει τα περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά αντιμέτωπα με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες. 

Σ’ αυτές τις συνθήκες, είναι απάνθρωπο να υπάρχουν σπίτια με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς δυνατότητα θέρμανσης, γιατί δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Εδώ και τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης, να προχωρήσει η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλα τα σπίτια, στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πρέπει πιο μαζικά να εκδηλωθεί η αλληλεγγύη προς όσους το έχουν ανάγκη και η διεκδίκηση του λαϊκού κινήματος για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων, των ανέργων, των βιοπαλαιστών αγροτών και μικρών επιχειρηματιών, για να μείνει όρθιος ο λαός στις συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας. 

Η ίδια αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί και προς τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, όπου ευπαθείς ομάδες, οικογένειες με μικρά παιδιά, καλούνται να επιβιώσουν στην παγωνιά, στις λάσπες, μέσα σε βρεγμένες σκηνές. Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για τη μεταφορά, ιδίως των ευάλωτων ατόμων και των παιδιών, σε θερμαινόμενους χώρους ή ξενοδοχεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας. Γι’ αυτές τις επαναλαμβανόμενες εικόνες της αθλιότητας, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, που όπως και η προηγούμενη, συνεχίζουν την εγκληματική πολιτική της ΕΕ, που μετατρέπει τα νησιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών. 

Να σταματήσει τώρα ο απαράδεκτος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά. Καμία νέα δομή στα νησιά και να κλείσουν οι υπάρχουσες. Να μεταφερθούν σε ανθρώπινες δομές προσωρινής φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα και από εκεί να γίνει η χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required