9 Φεβ 2021

Λέκκας: «Πρόκειται για μετασεισμό των 7 Ρίχτερ στη Σάμο το 2020»

Στη μετασεισμική δραστηριότητα του σεισμού των 7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 2020 στη Σάμο, τοποθετεί τη σημερινή σεισμική δόνηση των 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανάμεσα σε Σάμο και Ικαρία, ο Ευθύμιος Λέκκας

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκαςμιλώντας στο protothema.gr, έπειτα από το σεισμό μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Ικαρίας μίλησε για «δόνηση που αποτελεί μέρος της μετασεισμικής δραστηριότητας του μεγάλου σεισμού της 30ής Οκτωβρίου που σημειώθηκε μεταξύ Σάμου και Σμύρνης». «Δεν μας ανησυχεί, μας καθησυχάζει. Η μετασεισμική ακολουθία έχει πρόσημο θετικό», έσπευσε, δε, να διευκρινίσει.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, «είναι σεισμός στο γνωστό επικεντρικό χώρο. Είναι καλό καθώς φαίνεται ότι εκτονώνεται η σεισμική ενέργεια στην περιοχή». Σύμφωνα με τον ίδιο, «μπορεί να υπάρξουν κι άλλοι μετασεισμοί κατά διαστήματα, αλλά πιο εξασθενημένοι, καθώς εκτονώνεται η ενέργεια».

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ σήμερα το πρωί ανάμεσα σε Σάμο και Ικαρία 

Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου και Ικαρίας σημειώθηκε η σημερινή ισχυρή σεισμική δόνηση των 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο  ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 12,5 χιλιομέτρων και σημειώθηκε 27 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Νέο Καρλόβασι και 28 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ικαρίας.


Πηγή: Πρώτο Θέμα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required